Publicitat
Publicitat

Set casals garanteixen aquest agost l’alimentació i el lleure de 185 nens i adolescents de Sabadell

Casals agost 01

El casal de l’Escola Calvet d’Estrella | (c) Ajuntament de Sabadell

Sabadell disposa aquest mes d’agost de set casals que inclouen servei de menjador. Es tracta d’una mesura inclosa en el dispositiu local per garantir l’alimentació d’infants i adolescents durant l’època de l’any en què tanquen els menjadors escolars. Els casals ofereixen un total de 185 places, ocupades per participants a proposta dels Serveis Socials municipals.

Quatre dels casals s’adrecen a nois i noies d’entre 3 i 12 anys i ofereixen un total de 105 places. Dos d’ells, organitzats per la Fundació Pere Tarrés, s’ubiquen a les escoles públiques Calvet d’Estrella i Espronceda. Un tercer casal l’organitza la Ludoteca Margarita Bedós, en col·laboració amb la Fundació Probitas i s’ubica al barri de les Termes. El quart l’organitza l’Associació Juvenil Esquitx al barri de Can Rull. En aquest darrer cas, la iniciativa ha estat possible gràcies a una nova edició del projecte de micromecenatge Kilòmetre Solidari, que aquesta entitat sabadellenca ha organitzat novament en vinculació amb la Cursa Popular de Festa Major.

Els altres tres casals, amb 80 places, s’adrecen a adolescents i joves d’entre 12 i 16 anys i al costat d’activitats de lleure ofereixen formació sobre alimentació saludable. En aquests casos es porten a terme al barri de Can Puiggener i la Planada del Pintor (organitzats per la Regidoria d’Acció Social i gestionats per la Fundació Pere Tarrés) i a les Termes (organitzat per la Ludoteca Margarita Bedós, amb la col·laboració de Fundació Probitas). En aquests casals també hi col·labora el Grup CASSA, que ha aportat 5.000 euros per al finançament de les activitats.

Visita institucional

casals agost 02

El Casal de l’Escola Calvet d’Estrella | (c) Ajuntament de Sabadell

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura, Joan Berlanga, i el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, han visitat aquesta setmana el casal de l’Escola Calvet d’Estrella per veure el seu desenvolupament.  “Lamentablement a Sabadell hi ha infants i joves que no tenen garantits ni una alimentació ni un temps de lleure de qualitat. Davant d’aquesta realitat, des de l’Ajuntament hem ajudat a impulsar aquests casals per donar resposta a aquesta problemàtica. La pobresa alimentària no fa vacances a l’agost i per això la resposta de la ciutat tampoc s’atura”, diu Berlanga.

Per la seva banda, Gabriel Fernàndez comenta que “després de l’experiència pilot desenvolupada l’any passat a Can Puiggener, aquest any Sabadell ja té un programa amb set dispositius per a donar resposta i garantir l’alimentació dels infants i adolescents. Aquest és el camí que continuarem desenvolupant per a fer de Sabadell una ciutat que prioritzi en tots els seus aspectes els drets de la infància, adolescència i joventut”.

El dispositiu per garantir l’alimentació d’infants i joves durant el període de vacances escolars arribarà aquest any a 829 menors de la ciutat, un 57 per cent més que l’estiu passat. Impulsat per l’Ajuntament i el Rebost Solidari amb la col·laboració de diverses entitats, entre les accions previstes hi ha el reforçament dels lots d’aliments que distribueix el Rebost i la distribució de targetes de prepagament amb les quals les famílies beneficiàries poden obtenir aliments frescos als establiments BonÀrea. Les targes estan carregades amb 52 euros per infant o adolescent, uns diners que aporten conjuntament la Creu Roja de Sabadell (25%) i l’Ajuntament (75%).

Leave a Reply

Your email address will not be published.