Publicitat
Publicitat

El cartell de la Festa Major de Sabadell 2020 homenatjarà la cultura popular de la ciutat Gerard García guanya el concurs per crear la imatge de la celebració, al que es van presentar 35 creacions

cartell festa major sabadell 2020

El cartell del Gerard García

REDACCIO | El Gerard García Calduch, alumne de primer d’Il·lustració de l’Escola Illa, és el guanyador del concurs per triar el cartell de la Festa Major de Sabadell 2020, segons s’ha donat a conèixer avui. La seva obra, pragmàticament titulada FM 2020 Sabadell, és un homenatge a la cultura popular de la festa i hi apareixen els gegants, els diables, els castellers, gralles i timbals, a més de la indispensable Torre de l’Aigua. El seu autor, que fa uns mesos va guanyar també el concurs per escollir el cartell del Vet Aquí Sabadell, el Festival de Contes de la ciutat. s’endurà 600€ i cedeix en exclusiva i de forma gratuïta a l’Ajuntament els drets de reproducció, difusió, comunicació pública i transformació de la seva creació.

Al concurs, convocat per Transports Urbans de Sabadell TUS, s’hi han presentat aquest any 35 cartells d’estudiants de l’Escola Illa i de l’Escola Superior de Disseny (ESDi). A més del guanyador, s’han escollit dos accèssits, dotats amb 150€ cadascun. Es tracta de les obres presentades per Júlia González Piñol, titulada Sabadell festiva, i Ainoha Sol Gámez, titulada Festa, diversitat i colors. Aquest any i a causa de la coincidència del procés amb la declaració d’estat d’alarma per la crisi sanitària de la covid-19, les bases del concurs van estipular que la presentació de les obres fos telemàtica. De la mateixa manera, tant la deliberació del jurat com la tria de la proposta guanyadora i els accèssits s’han fet també en línia.

En el concurs es valora que els cartells s’identifiquin amb la ciutat de Sabadell, que siguin creatius i singulars, que mostrin un discurs gràfic i conceptual actual, directe i entenedor i, finalment, que no mostrin dificultats de reproducció i adaptació a diferents formats i suports. Hi han pogut participar els alumnes matriculats el curs 2019-2020 que cursaven ensenyaments reglats a les escoles d’art i de disseny de Sabadell així com també els exalumnes graduats en aquestes escoles el curs 2018-2919. També estava obert als alumnes de Sabadell que estiguessin cursant ensenyaments reglats a d’altres escoles d’art.

Leave a Reply

Your email address will not be published.