Una vintena d’actes repartits per tota la ciutat marcaran el regnat de Sa Majestat el Rei Carnestoltes a Sabadell La rua de Carnaval de diumenge a la tarda serà la més participativa dels últims anys, amb 1.650 participants

Carnaval de Sabadell

La rua del Carnaval de Sabadell de l’any passat | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ

Tot a punt perquè Sabadell celebri, entre els propers divendres i diumenge, el seu Carnaval, una festa que un any més organitza el Grup Disbauxa i que comporta la participació de diverses entitats locals com El Ciervo Teatre, la Unió Excursionista (UES) o el Mercat Central de Sabadell, entre d’altres. Les activitats organitzades per Disbauxa constitueixen el gruix del programa que es completarà amb les que organitzaran diversos mercats municipals i algunes associacions de veïns. Entre uns i altres, es realitzaran una vintena d’actes a la tota ciutat aprofitant el curt però intens regnat de Sa Majestat el Rei Carnestoltes.

L’acte central tindrà lloc, com és habitual, el diumenge a la tarda amb la Rua de Carnaval més massiva dels últims anys. Els organitzadors calculen que hi participaran 1.650 persones, una cinquantena més que l’any passat, repartides entre onze carrosses i deu comparses procedents no només de Sabadell sinó de moltes poblacions dels voltants. La rua començarà a primera hora de la tarda (17.00) al carrer Francesc Layret de la Creu Alta i recorrerà tot l’eix central fins a Rambla amb Gran Via.

Un cop acabada, es lliuraran els onze premis previstos, tres per les comparses, dos per les carrosses i sis mes als aspectes que el jurat consideri més destacables. “D’aquesta forma, els premis queden més repartits i més de la meitat dels participants en tenen un”, expliquen els organitzadors. El Carnaval de Sabadell s’acabarà diumenge a la nit (21.00) quan la Vella Quaresma arribi a la ciutat i, ajudada per l’àngel del penell del campanar de Sant Fèlix, cremi el rei Carnestoltes i imposi les seves restriccions quaresmals.

Finalitzaran així tres dies en què també hi haurà animació al carrer, concursos de disfresses i el tast de la tradicional catxaruta de Carnaval, entre d’altres activitats. Un altre moment destacat arribarà diumenge al matí, quan l’Esbart Sabadell Dansaire protagonitzi el tradicional Ball de Gitanes, en aquesta ocasió acompanyat de l’Agrupació Ball de Gitanes de Martorelles.

Concurs de disfresses al Mercat Central

Per al públic familiar una cita ineludible del Carnaval a Sabadell serà la nova edició del ja tradicional Concurs de Disfresses del Mercat Central, que es portarà a terme dissabte al matí. A més de veure els paradistes disfressats i la llotja degudament engalanada, els nois i noies entre 3 i 13 anys tindran l’oportunitat de mostrar les seves disfresses a un jurat integrat per representants de diversos àmbits de la ciutat atorgarà tres premis, consistents en tres hoverboards. A més el Mercat també oferirà un taller de màscares divendres a la tarda.

El Mercat de la Creu Alta també s’afegirà a la celebració amb una matinal d’animació infantil, dissabte al matí. I diferents barris realitzaran la seva pròpia rua, en aquest cas dissabte a la tarda per permetre que els participants que vulguin puguin desfilar, diumenge, a la rua central. És el as de la Plana del Pintor, la Creu Alta, Gràcia, Ca n’Oriac i Can Rull.

Leave a Reply

Your email address will not be published.