Publicitat
Publicitat

El Carnaval de Sabadell 2018 es presenta amb moltes novetats dirigides al públic infantil i familiar Un total de 18 comparses, menys que altres anys, desfilaran a la Rua de diumenge a la tarda per l'eix central

carnaval de sabadell 2018

Els organitzadors del Carnestoltes a la presentació del programa d’aquest any | (c) Petit Sabadel

A Sabadell ja està tot a punt per celebrar el Carnaval, que començarà el dijous 8 de febrer amb un extens programa d’activitats que s’allargaran fins diumenge, el dia de la Rua de Carnestoltes i de la posterior crema de Sa Majestat a mans de la Vella Quaresma. Aquest any, el Grup Disbauxa, l’organitzador del Carnaval, ha incorporat algunes novetats per fer que els més petits puguin gaudir d’una festa encara més divertida. Es tracta d’un concurs de truites, un concurs de disfresses a pes i una actuació teatralitzada relacionada amb la Catxaruta, la sopa que es cuina per aguantar tanta celebració.

El Dijous Gras, dia 8 de febrer, s’encetaran els actes de Carnaval, que com sempre, compta amb nombroses activitats dirigides al públic infantil i familiar. Una de les novetats és el 1r Concurs de Truites, que començarà (19.30h, passeig de la Plaça Major) amb  la rebuda dels plats elaborats per les persones que vulguin participar-hi i el posterior tast a càrrec d’un jurat especialitzat. Una hora abans del concurs i fins a dos quarts de dotze de la nit, l’espai estarà amenitzat amb música en directe a càrrec del DJ PD Vita&Co. Els organitzadors donen total llibertat als cuiners sabadellencs a l’hora d’elaborar les seves truites. Només hi posen com a requisit que estiguin acabades de fer i adverteixen que se’n valorarà la presentació, el gust i l’originalitat.

El divendres a la tarda tindrà lloc al passeig de la Plaça Major una altra de les novetats del Carnaval de Sabadell 2018: el concurs de disfresses per a grups anomenat ‘A KG de disfresses’, amb regals valorats en 100€ en consumicions a establiments de la zona. La iniciativa es dirigeix a grups de persones que vagin disfressades iguals o amb una temàtica similar i el grup guanyador serà aquell que sumi més quilos un cop hagin pesat a tots els seus participants.  Després de fer totes les validacions pertinents (22h) es farà l’entrega de premis d’aquest concurs.

El gran dia per als nens i nenes serà el dissabte, quan s’ha previst el gruix d’activitats familiars tant al migdia com a la tarda. Com és tradició la jornada començarà quan els catxaruteros visitin les parades del Mercat Central de Sabadell (12h) per recollir els ingredients necessaris per elaborar la Catxaruta, la sopa de Carnaval de Sabadell, que se servirà el mateix dia, a les (20.30h) al Racó del Campanar. La recollida d’aliments  comptarà amb la participació d’actors del Teatre El Ciervo, que interpretaran senyors i criats de l’època modernista. Uns personatges d’època que explicaran un conte mentre acompanyen als catxaruteros reials. “Narraran la història d’una gent rica que, una vegada a l’any pagava la sopa als pobres per fer-se veure. Vindran uns personatges de l’època modernista, unes senyores riques acompanyades de les seves criades i criats, per donar a conèixer què és la Catxaruta als ciutadans que estiguin al Mercat Central”, explica Joan Carles Cosidor, president del grup Disbauxa.

Dissabte, el dia més familiar

Dissabte a la tarda, la plaça del Doctor Robert s’omplirà de tallers i activitats dirigides a la canalla. Hi haurà un taller de màscares a càrrec del grup Somnis de Colors, un taller de maquillatge professional a càrrec de Tere Afan i animació infantil amb Caty Garcia. També serà el moment pel 7è Concurs Infantil de disfresses (per a participants de 3 a 16 anys) i per rebre al Reietó del Carnaval, que llegirà el pregó infantil d’aquesta edició. Les inscripcions pels concursos de disfresses es faran a la mateixa plaça abans de començar la convocatòria.

El mateix dissabte, però ja de nit (22h) hi haurà el 3r Concurs de disfresses per adults (de 16 a 10.000 anys) i a continuació (23h) es donarà la benvinguda al Rei Carnestoltes, que farà el seu pregó des del balcó de l’Ajuntament amb la col·laboració dels Diables de la Creu Alta. El matí de diumenge es reserva per una de les tradicions més consolidades del Carnaval, el Ball de Gitanes. L’Esbart Sabadell Dansaire no faltarà a la seva cita a la plaça Doctor Robert i aquest any amb més motiu. Com que se celebren els 40 anys de la seva fundació, la ballada inclourà dansaires de totes les èpoques, des del 1977 fins ara. A més, els espectadors també podran experimentar la dansa en la seva pròpia pell amb el taller que es portarà a terme al mateix espai.

El moment més esperat del Carnaval de Sabadell 2018 arribarà, com marca la tradició, diumenge a la tarda (17h) amb la Rua de Carnaval, que sortirà del carrer de Francesc Layret i  seguirà el recorregut habitual que podeu consultar a l’agenda del Petit Sabadell. Aquest any la comitiva comptarà amb divuit comparses, menys que l’any passat per circumstàncies internes de les entitats participants o bé perquè, directament, aquestes s’han dissolt. La rua seguirà l’eix central de la ciutat fins a Rambla amb Gran Via i un cop acabada es farà el tradicional lliurament de premis als participants. Com també és ja una tradició, el Carnaval de Sabadell 2018 finalitzarà (21h) al Racó del Campanar quan la Vella Quaresma faci baixar els àngels del campanar de Sant Fèlix per cremar Sa Majestat el Rei Carnestoltes i imposar els seus 40 dies de restriccions fins arribar a la Setmana Santa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.