Publicitat
Publicitat

El Campament Reial de l’Ambaixador dels Reis a Sabadell es trasllada al pati de la Casa Grau

Campament Reial de Sabadell 2014 2

L’Ambaixador, l’any passat, al seu Campament | (c) Petit Sabadell

L’Ambaixador de Ses Majestats els Reis d’Orient tornarà aquest any a muntar el seu Campament Reial a Sabadell, però ho farà en un emplaçament lleugerament diferent al dels últims anys. L’emissari reial muntarà el seu quarter al pati de la Casa Grau, és a dir, a la mateixa plaça del Gas però dins del recinte que fins fa uns anys ocupava l’antiga escola Carme Simó. És la fórmula que Sabadell Comerç Centre i la Fundació Gas Natural Fenosa han escollit per fer que l’activitat sigui més econòmicament sostenible i es pugui mantenir. L’Ambaixador arribarà a Sabadell el dia de Sant Esteve al migdia (13:00h) i oferirà el seu tradicional discurs als nens i nenes de la ciutat. Després de reposar una mica i recuperar-se del viatge, el seu Campament s’obrirà el mateix dia a la tarda i restarà obert en diferents horaris fins el 4 de gener per recollir les cartes que els petits volen fer arribar als reis Blanc, Ros i Negre. Els organitzadors calculen que hi passaran unes 5.000 famílies, en línia amb edicions anteriors.

“Ha tocat fer un petit ajustament per poder fer el Campament Reial. La nostra opció sempre ha estat fer-lo i, per aconseguir-ho, aquest any ha calgut fer aquest canvi d’emplaçament”, justifica Eva Buch, directora del Museu del Gas. El fet que el pati de la Casa Grau estigui tancat permetrà, per exemple, estalviar en aspectes logístics com la seguretat o l’escenografia. En contraprestació, aquest espai més petit “es traduirà, fins i tot, en una major màgia, que és, en definitiva, del que es tracta”, afegeix Josep M. Porta, president dels comerciants del Centre de la ciutat. L’Ajuntament ha cedit i condicionat l’espai, podant els dos avets existents i aplanant el terreny, mentre que tota la resta de despeses les assumeixen l’associació de comerciants i la Fundació Gas Natural. La plaça de Sant Roc va oferir una major implicació en la iniciativa, però això passava per traslladar-la a un altre lloc. “I la nostra opció es continuar a la plaça del Gas i al costat de la Fundació“, explica Porta.

Camopament Reial Sabadell 2014 1

El Campament Reial de 2014 | (c) Petit Sabadell

El canvi farà innecessari el recorregut que fins ara es feia per l’interior del Museu del Gas i, en aquest sentit, s’han suprimit els delegats culturals que entretenien les persones que feien cua. De totes formes, el Museu aprofitarà les Festes per fer portes obertes, de forma que els visitants del Campament podran visitar-lo lliurament i participar de les activitats que proposa habitualment o veure el pessebre que, un any més, hi ha muntat l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell. A més, podran participar al Racó dels Somnis, escrivint els seus desitjos pel nou any i penjant-los a la façana de l’equipament. Els organitzadors garanteixen que “les cues seran ràpides”, fins i tot més que d’altres anys, perquè l’accés de visitants al Campament serà constant i no en grups de trenta persones com passava fins ara.

Malgrat les dificultats que suposa la seva organització, el Campament Reial s’ha convertit en un dels elements més característics del Nadal a Sabadell, com ho demostra la gentada que reuneix i el fet que “no es tracta d’una activitat del Centre sinó de tota la ciutat que porta, fins i tot, gent de les poblacions del voltant“, explica Porta. Com és habitual, durant la seva visita a Sabadell, l’Ambaixador també farà una visita als nens i nenes ingressats a l’Hospital de Sabadell (29 de desembre) i alguns petits sabadellencs podran esmorzar amb ell al mateix Museu del Gas (30 de desembre).

Leave a Reply

Your email address will not be published.