Publicitat
Publicitat

L’abril, el mes de conscienciació de l’autisme

Marina Altés Magret | Fundació AVAN
Neuropsicòloga i psicòloga general sanitària
Núm. Col. 217110


autisme

Els Trastorns de l’Espectre de l’Autisme (TEA) són un grup de trastorns del neurodesenvolupament que apareixen durant la infància i es mantenen al llarg de tot el cicle vital. Alguns dels signes característics dels infants amb TEA són les dificultats en la interacció social, la comunicació i la conducta.

Als infants amb TEA els resulta complicada la interacció social i el funcionament dins d’una societat plena de contextos canviants, relacions interpersonals i llenguatge no verbal. Comprendre i expressar les seves emocions, adaptar-se i captar les normes socials implícites a situacions sovint representa un repte.

En alguns casos, els nens i nenes amb TEA tenen les habilitats lingüístiques preservades, però sovint tenen dificultats en el seu ús social, com la comunicació no verbal. En d’altres casos, poden presentar alteracions més significatives del llenguatge, que poden interferir en la seva capacitat expressiva i comprensiva.

Si coneixeu alguna persona amb TEA potser heu notat alguns patrons repetitius i restringits en la seva conducta, activitats i interessos. Els infants amb TEA tenen una clara preferència per un entorn clar i predictible, sense canvis, amb dificultat per adaptar-se quan canvien les seves rutines habituals.

Com a societat, tots podem contribuir a millorar la seva qualitat de vida, essent conscients d’aquesta situació i facilitant la interacció de qualsevol persona del nostre entorn. Des del Petit AVAN, posem el nostre granet de sorra treballant amb els infants i les seves famílies des de la nostra vessant assistencial i des de les activitats de sensibilització i formació que oferim per familiars i docents.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.