Publicitat
Publicitat

L’Associació Juvenil Esquitx tanca la segona edició del ‘Kilòmetre solidari’ després de recaptar 4.510 euros

Resultats 'Kilòmetre Solidari' 2015 Associació Juvenil Esquitx

Els participants del Kilòmetre Solidari 2015 amb el taló que acredita els diners recollits | (c) Aassociació Juvenil Esquitx

L’Associació Juvenil Esquitx ha tancat la segona edició de la seva iniciativa Mou-te per l’Esquitx-Kilòmetre Solidari amb èxit. L’entitat no només ha recollit els 4.060 euros que s’havia fixat com a objectiu sinó que ha superat aquesta quantitat fins a 4.510 euros, 650 més que en la primera edició. Tot plegat consolida aquest projecte de micromecenatge per finançar diferents programes d’aquesta associació, que treballa amb nens i joves en risc d’exclusió social dels barris sabadellencs de Can Rull, Cifuentes i els Merinals. En aquesta ocasió s’han registrat 139 donacions. “Al ser la segona edició, per un cantó pensàvem que seria més fàcil però per l’altre també teníem dubtes que algú es pogués ‘cansar’, per dir-ho així. Afortunadament, els últims dies de la campanya les aportacions van anar guanyant ritme i, finalment, hem pogut assolir i superar la quantitat que necessitàvem”, explica Sergi Asensio, director de l’Esquitx.

El Kilòmetre Solidari vincula la tasca de l’Esquitx amb la Cursa Popular de Festa Major a través d’uns voluntaris que participen en aquesta carrera i posen a la venda, virtualment, els kilòmetres que correran. Aquest any hi haurà 58 corredors que faran el recorregut de set quilòmetres i que, per tant, faran una distància conjunta de 406 quilòmetres. Cadascun d’aquests s’ha venut a 10 euros a través de la plataforma El Meu Gra de Sorra, on el nombre de donacions registrades ha permès superar els 4.060 euros marcats com a objectiu. A aquesta quantitat s’hi afegeixen els 400 euros que han aportat diferents patrocinadors i que han servit per finançar les samarretes que utilitzaran els corredors.

Creixement sostenible

Bona part d’aquests diners ja s’han invertit en les activitats de l’Esquitx d’aquest estiu. Així, una seixantena de nens i joves han rebut una beca per gaudir del casal d’estiu que va finalitzar divendres passat, mentre que uns altres deu han pogut participar a les colònies que es van fer a la Masia Can Foix, prop de Cubelles. Una tercera partida permetrà mantenir actiu durant tot el curs l’anomenat Espai Familiar, un dispositiu en el qual una educadora social acompanya vuit famílies en situació d’exclusió social que tenen nadons d’entre 1 i 2 anys. “Les colònies són una de les activitats que als nanos els agrada més perquè surten del seu entorn i cal tenir en compte que molts d’ells no poden ni participar a les colònies escolars perquè les quantitats que es destinaven a becar-les ara s’han reconduït cap a ajudes de menjador o de material escolar”, explica Asensio. Entre els projectes que té en cartera l’Esquitx hi ha la possibilitat d’allargar el casal d’estiu durant tot el mes d’agost, un extrem que ara no és factible, principalment per causes econòmiques.

L’èxit de la iniciativa porta el director de l’Esquitx a assegurar que és “pràcticament segur” que hi haurà una tercera edició del Kilòmetre Solidari tot i que no es pot especificar amb quin nivell de creixement. “Com a entitat ens aniria molt bé incrementar els recursos que obtenim a través d’aquest projectem, per no dependre tant dels diners de les Administracions. Per tant, segur que hi tornarem però, com que tampoc es pot garantir el seu funcionament al cent per cent, potser és millor anar creixent poc a poc“, assegura.  Mentrestant, els corredors del Kilòmetre Solidari, que tenen entre 17 i 71 anys d’edat, continuen entrenant-se cada dissabte al matí al Parc Catalunya per tal de poder mantenir, sobre el terreny, l’èxit d’aquesta iniciativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.