Publicitat
Publicitat

Una nova aplicació creada per Educació facilitarà la denúncia de situacions violentes als centres educatius 'UsApps' ofereix espai de denúncia, suport i acompanyament en el procés amb professionals especialitzats

L’USAV ha registrat 180 casos d’assetjament durant l’abril | Cedida

REDACCIÓ | Dins del Pla de Les Escoles Lliures de Violències, el departament d’Educació del govern català ha posat en marxa UsApps, una aplicació de denúncia de situacions violentes en els centres educatius de les quals l’alumnat pot ser víctima o testimoni o testimoni. L’aplicatiu està disponible en set llengües: català, aranès, castellà, anglès, urdú, àrab i xinès.

La nova app, d’ús confidencial, ofereix un espai de denúncia, suport i acompanyament en el procés per part de professionals especialitzats en violències. El seu funcionament consisteix a adreçar un seguit de preguntes al voltant de situacions viscudes, sigui en primera persona o en d’altres. Es tracta de temes com qui ha dut a terme l’assetjament, de quina manera o si és al centre o fora, per exemple.  En acabar, el programa ofereix a l’usuari poder contactar amb la Unitat de Suport a l’Alumnat en situacions de Violència (USAV).

El personal especialitzat d’USAV serà l’encarregat d’acollir, acompanyar i actuar en les denúncies que es rebin, i treballarà de forma estreta amb les persones referents de cada territori. Durant el mes d’abril, l’entitat va rebre un total de 183 denúncies. D’aquestes, la majoria són per bullying, violència masclista (tant en l’àmbit escolar com familiar), i maltractament infantil i adolescent en l’àmbit familiar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.