Publicitat
Publicitat

L’Ambaixador dels Reis instal·larà el seu Campament Reial als Jardins de la Fundació 1859 Caixa Sabadell L'emissari de Ses Magestats arribarà a Sabadell amb deu carters que es repartiran per tota la ciutat

REDACCIÓ

L’Ambaixador en el seu campament, l’any passat | (c) Petit Sabadell

L’Ambaixador dels Reis d’Orient arriba un any més a la ciutat el dia 26 de desembre, dia de Sant Esteve, per instal·lar-se al seu campament que, com a novetat, s’ubicarà als jardins de l’Espai Cultura Sabadell.  A més, ho farà acompanyat d’una desena de carters reials que es repartiran pels diferents barris de la ciutat. L’acte de rebuda als emissors reials tindrà lloc, com és habitual, a la plaça del Doctor Robert (12.00), on arribaran com en anys anteriors en un autobús antic de la TUS i seran rebuts per l’alcalde de la ciutat, Maties Serracant, alguns regidors i representants de les associacions de comerç.  Després, l’ambaixador dirigirà unes paraules als infants assistents abans de preparar-se per l’estrena del campament reial que tindrà lloc a la tarda (17.30) i que estarà obert fins el dia 4 de gener.

La novetat més important d’aquesta cita essencial és el canvi d’emplaçament, que ha anat variant al llarg dels anys per diferents punts del centre sabadellenc. L’any passat es va situar al Racó del Campanar, ubicació que s’ha descartat per l’acumulació d’activitats en aquest punt. “Hi havia moments de confusió en els quals s’aglutinava molta gent. Aquest any l’entorn és preciós i molt verd“, explica la regidora de Comerç, Marisol Martínez. Per la seva banda, el president de Sabadell Comerç Centre, Josep Maria Porta, també es mostra molt optimista amb la nova ubicació. “Hem decidit ubicar el campament als Jardinets perquè buscàvem un entorn màgic i diferenciat per als infants i els pares. També des de l’entitat es busca potenciar comercialment la zona del Mercat Central“, afegeix Porta.

Els carters reials són també una figura important a l’imaginari nadalenc que les associacions de comerciants i els mercats incorporen per segon any. Els carters seguiran una mateixa línia pel que fa la imatge i composició dels escenaris que els envolten, i acompanyaran l’ambaixador durant la Cavalcada del proper 5 de gener a la tarda perquè cada infant pugui veure en aquest acte el carter a qui va entregar la seva carta. Els punts on s’instal·laran els carters reials són  el Mercat dels Merinals, el Mercat de Campoamor, la plaça de les Dones (Poblenou), el carrer Sol i Padrís, l’avinguda de Matadepera (Ca n’Oriac), la plaça de la Creu de Barberà, la plaça de Cristóbal Ramos (Torre-romeu), la plaça de Còrdova (Can Llong), la plaça de Benjamín Garcia (Can Rull) i la plaça del Mestre Planas (Eixample).

L’ideari de les activitats més importants del programa nadalenc a la ciutat girarà al voltant del passat tèxtil de la ciutat, el patrimoni cultural i les tradicions locals. La campanya Sabadell Il·lumina, els fanalets, el Parc de Nadal, el Vapor Reial i la Cavalcada continuaran amb aquest ideari que ja es va iniciar fa dos anys. Per aquest motiu, el canvi d’ubicació del Campament Reial està relacionat també les referències del conte Nit de Reis a Sabadell.

Una altra de les activitats que acompanyaran aquest cicle serà la Puck Cinema Caravana, una rulot habilitada com un petit cinema que recorrerà els carrers i places de la ciutat oferint films d’arreu del món als més petits.

Test de consum

La regidora de Comerç, Marisol Martínez, agraeix a les associacions de comerciants la tasca que fan en promoció comercial però també en la projecció de la imatge de la ciutat, així com en el foment del consum responsable i dels valors de comerç en aquestes dates. “Estem promocionant el comerç però també donem una imatge de tradició, història i una forma de consumir la ciutat. No és necessari sortit de la ciutat per comprar, aquí ho podem trobar tot i a més amb una forma de consum responsable“, creu la representant municipal que també destaca l’esforç econòmic que ha fet el teixit comercial per a que la ciutadania gaudeixi de la il·luminació nadalenca de la ciutat. A més, aquest any s’han repartit 10.000 retallables amb un ‘Test de consum’ als diferents comerços i mercats de la ciutat. L’acció vol sensibilitzar els infants sobre la quantitat de regals que demanen per Nadal o quantes d’aquestes joguines són per compartir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.