Publicitat
Publicitat

Els alumnes de vuit escoles de Sabadell presenten a l’Ajuntament les seves propostes per la Festa Major 2017 "No volem ser espectadors, sinó protagonistes", conclusió de la nova edició d''Els nois i noies tenen la paraula'

Els alumnes participants amb l’alcalde Juli Fernàndez i el regidor Joan Berlanga, a l’Ajuntament | (c) Petit Sabadell

MARTA SABATÉ

Els alumnes de primària i secundaria de vuit escoles de Sabadell han presentat avui, en un ple a l’Ajuntament, les seves propostes d’activitats infantils i familiars per incorporar-les a la Festa Major de Sabadell, després d’haver treballat aquest tema en una nova edició del programa ‘Els nois i noies tenen la paraula’, que vol fomentar la participació ciutadana dels escolars de la ciutat. L’alcalde Juli Fernández i el regidor d’Educació, Joan Berlanga, han escoltat totes les idees dels nanos “amb molt d’interès per saber com es pot fer una Festa Major més interessant”, ha assegurat Berlanga.

Els infants de 5è i 6è de Primaria i de 1r i 2n d’ESO de les escoles Arraona, Creu Alta, Can Llong, Salesians, Santa Clara, Escolàpies, Sant Nicolau i Xaloc han estat pensant durant tot el curs quines propostes infantils els agradaria que inclogués la Festa Major de Sabadell del 2017. A grans trets, la conclusió és que cal una festa “més oberta i participativa” en la qual els petits “no siguin espectadors, sinó protagonistes” i que tingui més activitats per al públic familiar. Al llarg del curs, mentre treballaven i debatien les seves propostes, els nois i noies han après que no és fàcil organitzar una Festa Major perquè “cal planificar bé els recursos, la infraestructura i la dificultat que suposa fer-ho viable”, ha exposat un d’ells.

A l’hora de parlar d’idees concretes, els estudiants de l’Escola Santa Clara han proposat fer un circuit d’agilitat pel Parc Catalunya, dirigit a nens i nenes de 7 a 12 anys, amb un rocòdrom. Les Escolàpies Sabadell aposten per fer un concurs d’spinners i de cubs Rubik. Una convocatòria infantil per demostrar qui té millors habilitats en els jocs que ara estan de moda al pati de l’escola. Els alumnes de Xaloc ha pensat en fer un joc de nit de por, també pel Parc Catalunya, on hi apareguin els personatges de terror més populars interpretats per actors sabadellencs. Una activitat que seria per a participants una mica més grans, de 12 a 16 anys.

Els nens i nenes de la Creu Alta volen fer una fira pels amants de la tecnologia i també per donar-la a conèixer als que no en són gaire aficionats. Estaria dirigida a infants a partir de nou anys i hi hauiria estacions de realitat virtual, tallers de robòtica i videojocs. A l’escola Arrona volen fer un taller de cuina al carrer, anomenat Cuinem al carrer, dirigit a tots els nens i nenes de la ciutat. L’escola de Sant Nicolau també han proposar fer un altre taller de carrer, en aquest cas, de graffiti per a nens i nenes. Els alumnes de Can Llong volen fer un gran joc de paintball, mentre que a l’escola Salesians han pensat fer una gimcana nocturna per tota la ciutat anomenada Les proves de la nit, que consistiria en fer proves d’enginy per diferents espais de la ciutat.

També han fet altres propostes per millorar de la Festa Major de cara als infants, com realitzar activitats per tots els barris i anunciar-les amb banderoles per tota la ciutat. Han indicat a l’alcalde que volen estar millor informats de les activitats infantils i que la millor xarxa social en aquest sentit és Instagram, ja que Facebook “no l’utilitzem tant nosaltres”, ha apuntat una nena. També demanen “portar a gent famosa a fer concerts, posar més atraccions, més activitats per a nens i persones amb discapacitats i separar més clarament les activitats infantils i familiars de la programació de la festa”, entre altres idees.

Després d’escoltar totes les propostes, l’alcalde ha dit que són “reflexions interessants” i que “és una bona suggerència el fet d’acostar-se més al públic discapacitat”. Ara, un jurat de tècnics municipals decidirà quina d’aquestes propostes es pot dur a terme a la propera Festa Major de Sabadell. Una de les membres d’aquest jurat ha volgut remarcar que “no és un concurs, sinó que valorarem totes les idees dels nens i veurem què es pot incorporar”. En aquest sentit, l’alcalde ha subratllat que “no hi ha cap guanyador”, sinó que “haurem guanyat tots si podem fer alguna cosa de les que s’han proposat”, ha culminat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.