Publicitat
Publicitat

L’Ajuntament reforça la neteja dels parcs en vistes al ‘desconfinament’ parcial dels nens a partir de diumenge També es revisarà el precinte de les àrees de joc infantil i la Policia Municipal repartirà 'flyers' informatius

desconfinament 2

Les zones de joc continuaran tancades i no es podran utilitzar | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | L’Ajuntament de Sabadell intensificarà la neteja dels grans parcs de la ciutat en vistes al desconfinament parcial dels menors de 14 anys previst a partir d’aquest proper diumenge, 26 d’abril. La plaça de Sant Roc ha activat un anomenat ‘Pla Especial per a la sortida dels infants’ que comportarà aquest reforç de la neteja i una revisió de la senyalització i el control de totes les àrees de joc infantil de la ciutat i d’altres espais de lleure per garantir que no siguin utilitzats. A partir de les 9 del matí del proper diumenge, els menors de 14 anys podran sortir de casa després d’un mes i mig confinats per la pandèmia de covid-19. Ho podran fer durant una hora al dia, acompanyats d’un adult i en un radi màxim d’un quilòmetre de casa, entre d’altres condicions.

En aquest context, l’Ajuntament ha activat un servei extraordinari de neteja a espais com el parc Catalunya, el parc de Can Gambús, el parc Central, i els de la Romeua i d’Odessa. Aquest servei es sumarà al reforç de la neteja i desinfecció que en les últimes setmanes es realitza habitualment a eixos principals, carrers i places, fent especial incidència a llocs d’afluència especial com els  propers als CAP, a l’Hospital Parc Taulí, a l’Hospital provisional insta·lat a l’Hotel Verdi, a la Clínica del Vallès i a les marquesines dels autobusos, l’estació central d’autobusos o els accessos a les estacions de tren, entre d’altres.

A més, també es revisaran les àrees de joc infantil de places de tota la ciutat per comprovar-ne la senyalització de tancament i reforçar-la si cal, ja que no es poden utilitzar. Igualment, s’augmentarà la vigilància d’altres espais que tampoc es poden considerar actius com les zones de lleure esportiu, és a dir, les que tenen aparells de gimnàstica, les zones d’skate i entrenament, els camps amb cistelles o porteries i les taules de ping-pong. La Policia Municipal, per la seva banda, també repartirà flyers amb les condicions amb què cal efectuar la sortida de la canalla.

Què cal tenir en compte

Els nens i nenes menors de 14 anys podran desconfinar-se, a partir de diumenge, una hora cada dia. Hauran de sortir acompanyats d’un adult (amb un màxim de tres nens o nenes per adult) i no podran anar més enllà d’un quilòmetre de casa seva. Es podrà anar als parcs, però no s’hi podran utilitzar els gronxadors, tobogans i altres atraccions de les zones de joc. Podran portar patinets o pilotes, però no els podran compartir amb d’altres nens. Així mateix, caldrà mantenir una distància social de dos metres (un metre com a mínim si no és possible més distància) i hauran de rentar-se les mans profundament amb aigua i sabó o una solució hidroalcohòlica tant abans com després de sortir de casa. Les condicions establertes pel govern espanyols no inclouen l’obligatòrietat de la utilització de mascaretes, tot i es considera una mesura ‘recomanable’ sobretot si no es pot garantir el distanciament social. Naturalment, els nois i noies susceptibles de patir una infecció per covid-19 (perquè han tingut febre, per exemple) no poden sortir de casa.

I vosaltres, sortireu amb els petits/es de casa el proper diumenge? Podeu votar a les enquestes del Petit Sabadell a diferents xarxes socials: 

 

  1. Al Ripoll s’hi podrà passejar?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.