Publicitat
Publicitat

L’Associació Village Niu creix i diversifica la seva oferta d’activitats basades en les noves metodologies pedagògiques Aquest curs oferirà extraescolars basades en programes com Aloha, Kitsune, Glifing, Smartick i Next Steam

Village Niu Sabadell 1

Una de les activitats de Village Niu Sabadell

Un any i mig després de la seva creació, l’Associació Village Niu Sabadell es prepara per un curs que promet ser molt especial. L’entitat, que va néixer a principis de 2018 per dinamitzar el barri de Can Llong amb un nou concepte de lleure educatiu, ha estès ja la seva activitat a tota la ciutat i inaugurarà la seva seu, al número 81 del carrer Budapest, cosa que permetrà oferir un ampli catàleg d’activitats d’extraescolars i  cursos, tant al nou local com a molts centres educatius, a través dels serveis que les AMPA ofereixen als seus associats.

“En tots els casos, tant si els nois i noies venen a Village, com si els nostres professionals es desplacen a la seva escola, es tracta d’activitats basades en les noves metodologies pedagògiques seguint el nostre objectiu de donar un punt de qualitat al lleure a les extraescolars”, explica Estrada, responsable de l’Associació. Totes les propostes compleixen els sis pilars fundacionals de Village Niu: la ciència, la cultura, la vida pràctica, les noves tecnologies, les intel·ligències múltiples i la immersió lingüística en anglès.

“La nostra oferta és en anglès però aquest idioma no és l’objectiu en algunes matèries, així que ens adaptem a la realitat de cada grup. Gradualment anem introduint aquesta llengua sense interferir en l’aprenentatge principal de l’extraescolar”, aclareix Estrada. Una altra característica és que es tracta d’activitats molt assequibles per tal d’arribar a tothom qui ho vulgui o ho necessiti. “ Som una associació, no una empresa, i això marca els nostres objectius”, argumenten els seus responsables. El preu mitjà de les quotes és d’entre 20 i 30 euros.

Aquests són els programes que ofereix aquest proper curs 2019/20 Village Niu Sabadell:

  • ALOHA MENTAL ARITHMETIC: Es tracta d’un programa que, a través de l’aritmètica  –un dels seus elements essencial és un àbac japonès—vol potenciar des del càlcul mental fins a la concentració, la resolució de problemes, la memòria fotogràfica o l’autoestima, entre d’altres.
  • KITSUNE: Una metodologia d’estimulació primerenca, creada per la Universitat d’Oxford i dirigida als més petits de casa. Es basa en les matemàtiques manipulatives, aspecte a partir del qual es treballen la psicomotricitat i la intel·ligència emocional.
  • ROBÒTICA EDUCATIVA: A Village Niu ofereixen aquesta matèria amb el material de Next Steam Baula (Next, Lego i Mindstorm), un sistema que utilitza la robòtica com a nucli d’integració de molts d’altres aprenentatges que no són, únicament, la construcció i programació de ginys.  A partir de la robòtica, en definitiva, s’integren diverses àrees curriculars i es potencien aspectes com la creativitat, la cooperació, l’organització o l’atenció.
  • SMARTICK: Aquest és un programa de matemàtiques per a nois i noies de 4 a 14 anys basat en les noves tecnologies (es realitza online) i en petites sessions de 15-20 minuts diaris. En el cas de Village Niu, aquestes sessions es fan al seu local i amb monitoratge, de forma que la feina a casa es fa molt més efectiva.
  • GLIFING: Igual que l’anterior també es un programa digital, en aquest cas orientat al reforçament de la lecto-escriptura a través del joc i que a Village Niu utilitzen com a complement del MÈTODE DE LECTO-ESRIPTURA MONTESSORI, en aquest àmbit.
  • TEATRE MUSICAL EN ANGLÈS: Aquesta és una activitat dirigida a totes les edats, de forma que puguin aprofitar tots els beneficis formatius del teatre i la música combinats amb la pràctica de l’anglès mitjançant la interpretació.

Anglès amb Cambridge

Village Niu 2

En el cas de l’anglès, a Village Niu tenen un conveni de col·laboració amb Cambridge i ofereixen classes, per a totes les edats, amb el material d’aquesta universitat britànica, l’única que fa exàmens oficials d’aquesta llengua. “Els més petits s’introdueixen en l’idioma a través del programa  YoyoPhonics  –s’apren anglès amb la fonètica com una llengua materna– de Baula (Editorial Edelvives) i a partir de primer de Primària passen al sistema Cambridge amb l’objectiu que arribin a secundària amb el títol First Certificate”, explica Estrada. En el cas de les AMPA, si hi ha un nombre suficient d’inscrits, els exàmens oficials fins i tot es poden realitzar a les mateixes escoles.

A més, a Village Niu s’ofereixen classes de reforç escolar, cursos d’accés a la ESO, a cicles formatius superiors i accés a majors de 25 anys, cursos d’anglès amb Cambridge, cursos de monitor i director de lleure i altres cursos formatius, en col·laboració amb altres entitats com la Fundació Pere Tarrés. En aquest sentit, per exemple, el proper 19 d’agost iniciaran, a la seva nova seu, la II edició del Curs de Monitor de Lleure, obert a totes aquelles persones que es vulguin treure el títol oficial.

També hi trobareu serveis de gestió, administració, assessorament, gestió de festes, campus (casals en anglès), tallers i xerrades per a les AMPA. Per exemple, aquest curs inauguren el projecte Defensar-se no és atacar, que inclou un programa de taller d’autoportecció i xerrades sobre la defensa cibernètica per a escoles i instituts, i un taller d’autoprotecció per professorat  i  jovent, sempre que l’AMPA ho contracti.

Proximitat

Village Niu Sabadell 3Aquesta diversificació de l’oferta, però, no ha fet oblidar a Village Niu un dels objectius que es va fixar en la seva creació: fomentar l’oferta d’activitats infantils i juvenils  a Can Llong, un barri que té una gran població familiar però que, paradoxalment, no disposa encara d’una oferta educativa  de lleure consolidada. Per aquest motiu, l’Associació ha creat l’anomenat Club STEAM, una activitat que es desenvolupa amb una metodologia pròpia basada en el sistema nord-americà que respon a les sigles de Science, Technology, Engineering, Art & Mathematics (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques mitjançant experiments).

El Club STEAM de Village Niu funciona tots els dissabtes en tandes de dues hores i els seus membres hi poden assistir quan prefereixin. A més dels aprenentatges propis de la metodologia, la idea és que aquesta activitat esdevingui un punt de trobada pels infants de Can Llong, que en alguns casos van a escola fora del barri. “Això fa que, malgrat viure molt a prop, no es coneguin i amb aquest Club volem crear una xarxa de nanos que, més enllà del que aprenguin, puguin jugar junts a les places i els parcs, per exemple, amb tot el que això comporta a nivell de famílies”, expliquen els artífex de la idea.

Tant si sou d’una AMPA i us interessa incorporar a la vostra oferta alguna d’aquestes propostes com si voleu que els petits de casa en gaudeixin i n’aprenguin, podeu contactar amb l’Associació:

Village Niu Sabadell
c. Budapest 81 (Can Llong)
Correu:
sabadell@villageniu.net
Telèfon 93 194 03 40
WhatsApp: 722 21 93 07
A les xarxes socials els trobareu a Facebook, InstagramPinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published.