Publicitat
Publicitat

El Vet Aquí Sabadell aconsegueix més de 2.300 llibres infantils i juvenils per al Rebost Solidari de Sabadell El material complementarà les cistelles d'aliments per a les famílies en risc d'exclusió coincidint amb Sant Jordi

Lliurament contes infantils i juvenils Rebost Solidari de Sabadell

Montserrat Chacón, Mercè Calvet i Anna Fité, a la seu del Rebost Solidari de Sabadell | (c) Petit Sabadell

La segona edició del Vet Aquí Sabadell, el Festival de Contes de la ciutat, s’ha tancat avui oficialment amb el darrer dels lliuraments al Rebost Solidari de Sabadell de contes infantils i juvenils aportats per la ciutadania en el marc del certamen. La implicació de particulars i les campanyes de recollida que han desenvolupat espontàniament escoles, empreses i entitats, juntament amb les donacions d’algunes editorials, han permès superar àmpliament l’objectiu de 2.300 exemplars que s’havien fixat els organitzadors per tal d’arribar a tots els usuaris del Rebost Solidari. Coincidint amb la diada de Sant Jordi, aquest material s’afegirà a les cistelles d’aliments que l’entitat distribueix a les famílies sabadellenques en risc d’exclusió social.

El darrer dels lliuraments l’ha efectuat la directora del Vet Aquí Sabadell, Anna Fité, acompanyada de la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Montserrat Chacón. Totes dues han anat aquest matí a la seu del Rebost, al barri de Torre-romeu, per portar les darreres caixes de llibres a la seva directora, Mercè Calvet. Les publicacions infantils i juvenils recollides en les últimes setmanes no només abastaran totes les famílies del Rebost sinó que també permetran adaptar les aportacions a l’edat dels nois i noies de cadascuna.

“Estem molt satisfets del resultat d’aquesta campanya, que ha demostrat un cop més que Sabadell és una ciutat molt solidària”, ha valorat Anna Fité. L’artífex del Vet Aquí també ha anunciat que la gran implicació aconseguida avala la repetició de la iniciativa coincidint amb la tercera edició Festival de Contes, que es portarà a terme el dissabte 7 d’abril de 2018.

En aquest sentit, la primera experiència ha sorprès fins i tot als seus impulsors després que, de forma espontània, diverses entitats i centres docents s’hagin organitzat per fer aportacions col·lectives. És el cas, per exemple, d’escoles com Escolàpies Sabadell, la Sagrada Família, els col·legis Claret i Ramar; de diversos esplais com Falcons i La Trepa i d’entitats com l’Associació de Veïns de Torreguitart, entre d’altres. A més, també han col·laborat la revista Cavall Fort, les editorials La Galera i Casals i la Biblioteca de Sant Quirze.

Aliment cultural

Per la seva banda, Montserrat Chacón ha agraït en nom de l’Ajuntament aquesta nova mostra de solidaritat que “permet complementar quelcom indispensable com són els aliments bàsics amb un altre tipus d’aliment, cultural, igualment imprescindible”. Per Chacón, actuacions com l’endegada pel Vet Aquí Sabadell “permeten consolidar la Cultura com un element de cohesió social de primera magnitud”. Mercè Calvet també ha volgut agrair les aportacions tot avançant que les famílies a les quals ja s’han fet arribar els llibres ho han valorat molt positivament.

El Vet Aquí Sabadell es va celebrar l’1 d’abril passat organitzat conjuntament per LaSala Teatre i el Petit Sabadell. La pluja que va caure aquell dia va obligar a traslladar a cobert –a l’interior del Museu del Gas i de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859—totes les activitats previstes en el programa. Afortunadament, aquesta situació no va afectar ni la participació, que va assolir les 3.500 persones, ni les aportacions a la campanya del Rebost Solidari, que es van poder continuar realitzant fins a finals de la setmana passada als establiments de la Llar del Llibre al Centre de Sabadell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.