La cinquena edició del Festival de Contes de Sabadell s’ajorna fins la segona quinzena de maig degut al coronavirus El Vet Aquí Sabadell 2020 es celebrarà, en una edició condensada, del 20 al 24 de maig

Vet Aquí Sabadell 130320

Una de les sessions del Vet Aquí Sabadell | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | El Festival de Contes de Sabadell haurà d’esperar. L’Associació Caravàs, que organitza aquesta iniciativa, ha decidit posposar la celebració del Vet Aquí Sabadell (VAS) degut a les mesures decretades per la Generalitat per tal de contenir el virus Covid-19.  La cinquena edició del VAS s’havia de celebrar, inicialment, del 19 de març al 4 d’abril. “L’aplicació del decret del Departament de Salut fa completament inviable aquesta possibilitat”, expliquen els organitzadors que ja han fixat una nova data pel certamen: es celebrarà del 20 al 24 de maig, “en una edició més concentrada però que conservarà l’essència del certamen: convertir Sabadell en una ciutat de contes i posar en valor l’art de la narració oral”.

El canvi de dates obligarà també a posposar la recollida de llibres per a l’anomenat Rebost Literari. Es tracta d’una de les activitats més exitoses del Vet Aquí Sabadell. Consisteix en la recollida de llibres i àlbums il·lustrats infantils i juvenils destinats al Rebost Solidari de Sabadell. Aquesta entitat els inclou en els lots d’aliments que es distribueixen entre les famílies de la ciutat en risc d’exclusió social. La recollida, en la qual participen bona part de les escoles sabadellenques i la pràctica totalitat de llibreries locals, es portarà a terme del 4 al 24 de maig de forma que els llibres, que tradicionalment es lliuraven als seus destinataris per Sant Jordi, es donaran en aquesta ocasió de cara a les vacances d’estiu.

El Vet Aquí Sabadell 2020 comptarà, de nou, amb un cartell original triat mitjançant un concurs amb els alumnes del primer curs d’Il·lustració de l’Escola Illa. El cartell d’aquesta edició és obra del Gerard Garcia i condensa en una imatge entranyable tot el que suposa l’explicació de contes.

Aquest serà el cinquè any del Vet Aquí Sabadell, una idea que va néixer el 2015 de la mà de l’escriptora sabadellenca Anna Fité i que, en línia amb la seva consolidació, a hores d’ara organitza l’Associació Caravàs, integrada per molts dels narradors professionals de la ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.