Publicitat
Publicitat

El Vet Aquí Sabadell 2018 aposta per estendre’s a tota la ciutat a través de les Biblioteques Municipals i les escoles El tercer Festival de Contes es portarà a terme del 6 al 14 d'abril per commemorar el Dia del Llibre Infantil i Juvenil

Vet Aquí Sabadell 2018 Records

L’edició de l’any passat del Vet Aquí Sabadell | (c) Petit Sabadell

El Vet Aquí Sabadell 2018, la tercera edició del Festival de Contes de la ciutat, tornarà a posar el focus en la literatura infantil i juvenil del 6 al 14 d’abril mitjançant nombroses activitats relacionades amb aquesta temàtica, aprofitant el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, que es commemora el dia 2 d’abril en record de l’escriptor danès Hans Christian Andersen. La proposta prescindeix aquest any de les grans maratons de contes que se celebraven a l’exterior –a la plaça del Gas i a l’Amfiteatre de la Fundació Antiga Caixa Sabadell l’any passat– però diversifica la seva oferta i s’estén encara més per tota la ciutat gràcies a la implicació, d’una banda,de les Biblioteques Municipals de Sabadell i de l’altra, d’escoles i esplais que hi participaran recollint llibres per al Rebost Literari o bé organitzant sessions de contes a les seves instal·lacions.  El VAS18 també incorpora el suport de diverses llibreries sabadellenques que esdevindran punts de recollida dels contes solidaris, juntament amb les set biblioteques municipals. Les dues edicions que s’han celebrat fins ara d’aquesta iniciativa s’han saldat amb més de 3.000 participants cadascuna. 

“Aquest any, per qüestions logístiques, prescindirem de les grans sessions de contes que van caracteritzar les dues primeres edicions, però ho suplirem amb moltes d’altres convocatòries més petits però igual d’interessants que, a més, ens ajudaran a fer un Festival més estès per tota la ciutat tot mantenint viva la intenció de convertir Sabadell, durant uns dies, en una ciutat de conte”, explica Anna Fité, creadora i directora del Festival, que organitza l’Associació CaraVÀS amb LaSala Teatre i el Petit Sabadell com a partners principals.  “El nostre objectiu continua sent fer un gran festival amb capacitat d’atracció més enllà de l’àmbit local, però per a això necessitem un pressupost que, de moment, és inaccessible”, justifica Fité.

El programa

Vet Aquí Sabadell 2018 Presentació

La presentació del Vet Aquí Sabadell | (c) Petit Sabadell

El Vet Aquí Sabadell 2018 s’inaugurarà (6 d’abril, 10.30h) amb una nova sessió de contes a l’Aula Hospitalària del Parc Taulí, un acte obert a tothom però dirigit especialment als nens i nenes que estan ingressats al centre hospitalari sabadellenc. Aquest any, la cita la protagonitzaran les rondallaires Berta Rubio, Susagna Navó, Sherezade Bardají i Lola Espasa. El 7 d’abril, tal com ha explicat Isabel Roca, responsable de la secció infantil de La Llar del Llibre aquesta llibreria del Centre de Sabadell acollirà “una macro sessió de amb una vintena de narradors que explicaran contes tant al matí com a la tarda”. Hi haurà rondallaires professionals i amateurs, autors que llegiran contes propis, actors que fins i tot escenificaran alguna narració, il·lustradors… En la sessió de tarda també s’ha previst la traducció dels contes en llengua de signes i hi participarà una narradora de l’Associació de Persones Sordes de Sabadell que explicarà un conte en aquesta llengua.

El 13 d’abril el cantant, animador i rondallaire sabadellenc Rah-mon Roma oferirà una sessió de Contes amb música a l’Hipermercat Esclat de Sabadell; i el 14 d’abril les set biblioteques municipals (Vapor Badia, del Nord, del Sud, de Ponent, de Can Puiggener, dels Safareigs i de la Serra) acolliran, al matí i a la tarda, sessions de contes infantils obertes a tothom. El programa també proposa un taller familiar d’il·lustració a càrrec de l’Associació Bafarada, que tindrà lloc el dijous 12 d’abril (18h)al Museu del Gas i una xerrada-taller amb l’escriptor i dramaturg Marc Artigau, pensada per a què tothom que vulgui pugui aprendre a escriure contes. El Vet Aquí Sabadell es tancarà el 21 d’abril amb una masterclass per als alumnes dels tallers de teatre Infantil de la Joventut de la Faràndula i el Centre Sant Vicenç dinamitzada per Susagna Navó, Rosa Fité, Sherezade Bardají i Contes de Prop a l’Estruch Fàbrica de Creació

El cartell del Vet Aquí Sabadell 2018 és obra de Belén Perea, que va guanyar el concurs convocat entre els alumnes de primer curs d’Il·lustració de l’Illa, escola d’Art i Disseny. L’acte de lliurament del premi tindrà lloc el 7 d’abril a la tarda durant la sessió de contes a La Llar del Llibre. Per la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, Montserrat Chacon, “és un plaer formar part del programa del Vet Aquí Sabadell a través de la Biblioteques Municipals” que són “la principal porta d’accés a la Cultura” de la ciutat. Després de tres anys, Chacon considera que el Festival es pot donar per consolidat i celebra el “caràcter transversal” que li han donat els organitzadors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.