Publicitat
Publicitat

Unes 3.500 persones participen a la segona edició del Festival de Contes Vet Aquí Sabadell 2017 malgrat la pluja La recollida solidària de llibres infantils i juvenils ha reunit un miler d'exemplars i continuarà durant tota la setmana

Vet Aquí Sabadell 2017

Una de les sessions de contes al Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa | (c) Petit Sabadell

Unes 3.500 persones han participat aquest dissabte, malgrat la pluja, a la segona edició del Vet Aquí Sabadell 2017, el Festival de Contes de la ciutat, creat i dirigit per l’escriptora sabadellenca Anna Fité i organitzat conjuntament per LaSala Teatre i el Petit Sabadell. La pluja ha obligat a modificar els espais anunciats inicialment i a traslladar les activitats a cobert, però tot i així l’afluència d’espectadors ha estat constant tant en les sessions de contes del matí com en les de la tarda. Unes sessions que han anat a càrrec d’un centenar de rondallaires professionals i amateurs.

Les activitats previstes a la plaça del Gas s’han traslladat a l’interior del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, on s’han habilitat un escenari per als rondallaires i l’Spliker’s Contes, que s’havia d’instal·lar a la plaça Marquilles per tal que tothom qui volgués pogués explicar un conte. La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida de l’Spliker’s, llegint un conte juntament amb l’alcalde de Sabadell, Juli Fernández, i l’escriptor David Vila Ros.

D’altra banda, les convocatòries anunciades a l’Amfiteatre dels Jardins de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 s’han traslladat a l’Auditori 3 de l’Espai Cultura, que ha estat molt concorregut durant tota la jornada. A la tarda, a més, entre els espectadors s’hi ha comptat els nois i noies de diversos esplais sabadellencs. El taller Il·lustra’m un conte, a càrrec del col·lectiu Bafarada, s’ha traslladat a les aules didàctiques del Museu del Gas.

També han tingut un gran èxit de participació les sessions de contes que al llarg de matí s’han realitzat a totes les Biblioteques Municipals de Sabadell i que eren una novetat del programa d’aquest any amb l’objectiu d’estendre el Festival per tota la ciutat.  Paral·lelament, els alumnes dels tallers de teatre de la Joventut de la Faràndula i el Teatre Sant Vicenç han anat a explicar contes als avis dels complexos residencials de Sant Oleguer i Sabadell Gent Gran en una experiència que els participants han valorat molt positivament.

Un miler de llibres

 

Vet Aquí Sabadell 2017 02

Juli Fernández, Carme Forcadell i David Vila Ros a l’Spliker’s Contes

La pluja sí que ha obligat als comerciants del carrer Sant Quirze a retirar els elements amb els quals havien engalanat el carrer, convertit en un esplèndid bosc de fades per donar la benvinguda als visitants del Vet Aquí Sabadell.

També ha obligat a traslladar a un espai interior la recollida de llibres i contes infantils i juvenils destinats a complementar les cistelles del Rebost Solidari de Sabadell per a les famílies de la ciutat en risc d’exclusió social. Al llarg de tot el dia s’han recollit un miler de llibres, als que s’hi hauran d’afegir els procedents de les campanyes que en els últims dies han realitzat escoles, entitats i associacions veïnals. A més, al llarg de tota la setmana es podran continuar fent aportacions als dos establiments de la Llar del Llibre al Centre de Sabadell, amb la qual cosa els organitzadors confien que es podran assolir els 2.300 libres que s’havien fixat com a objectiu.

El Vet Aquí Sabadell 2017 es va inaugurar ahir oficialment amb dues sessions de contes ben especials. Al matí, la rondallaire Berta Rubio va actuar a l’Aula Hospitalària del Parc Taulí per tal de fer arribar el Festival als infants que hi estan ingressats. Al vespre, un centenar de persones van assistir a la inauguració per a adults que es va realitzar al Casal Pere Quart i que va incloure l’espectacle creat expressament per a l’ocasió Cordialitat Jocunda, amb textos de la Colla de Sabadell interpretats per diversos escriptors locals com Antoni Dalmases, Anna Fité, Roc Casagran, Maite Soler, David Vila Ros i Gisela Pou, sota la direcció de Jordi Fité i amb l’acompanyament de Guillem Barceló a la percussió.

Leave a Reply

Your email address will not be published.