Publicitat
Publicitat

El Vet Aquí Sabadell crea el Vet Aquí Nadal per portar contes als infants ingressats a l’Hospital Parc Taulí La primera edició de la iniciativa es va celebrar aquest dimarts a l'Aula Hospitalària del centre

Vet Aquí Nadal 2017

Un moment d’aquesta sessió de contes tan especial | (c) Petit Sabadell

El Vet Aquí Sabadell (VAS), el Festival de Contes de Sabadell, calenta motors de cara a l’edició de 2017, que es desenvoluparà al Centre de Sabadell el proper dissabte 1 d’abril de 2017. La iniciativa, dirigida per l’escriptora i guionista Anna Fité i organitzada conjuntament amb LaSala Teatre i el Petit Sabadell, aprofitarà a partir d’ara les festes de Nadal per fer una sessió especial de contes dirigida als nois i noies que passen aquestes dates ingressats a l’Hospital Parc Taulí. La primera sessió d’aquesta iniciativa, titulada Vet Aquí Nadal, es va realitzar dimarts passat, 3 de gener, a la planta de Pediatria del complex hospitalari sabadellenc i va comptar una onzena d’espectadors, entre els petits i petites ingressats i els seus pares. “L’èxit d’aquesta convocatòria és que hi hagi quants menys espectadors millor, perquè vol dir que hi ha pocs nois i noies ingressats i que, per tant, poden passar el Nadal a casa”, valora Fité. “Volem oferir una tarda de fantasia i desconnexió als nens que desafortunadament han de passar les Festes a l’Hospital”, afegeix.

Vet Aquí Nadal 2

Els rondallaires participants | (c) Petit Sabadell

L’activitat va comptar amb la col·laboració d’un grup monitors dels tallers de teatre infantils del Centre Parroquial Sant Vicenç i la Joventut de la Faràndula, i va realitzar a l’Aula Hospitalària de la planta de Pediatria. Els joves actors sabadellencs van oferir un recull de contes molt variat i, a més, els van escenificar mínimament per tal que arribessin encara millor al públic. La sessió va acabar amb el conte El molinet màgic, explicat per la pròpia Anna Fité i que forma part de la seva conferència D’on vénen els contes de fades?

La proposta del Vet Aquí Nadal va sorgir arran del bon resultat que va tenir la sessió inaugural de la primera edició de Vet Aquí Sabadell a l’Aula Hospitalària del Taulí i que va ser molt ben rebuda i valorada pels nens i els seus familiars.  En aquesta ocasió, a més, s’hi ha implicat l’Editorial La Galera, que va obsequiar els espectadors amb lots de llibres i va deixar un altre lot per a l’Aula Hospitalària.

La segona edició del VAS incorporarà tot un seguit de novetats, la majoria de les quals passen per aprofundir en la vessant solidària i inclusiva de la iniciativa, que vol convertir Sabadell en una ciutat de conte aprofitant la celebració del Dia Mundial del Llibre Infantil i Juvenil que, al seu torn, commemora la data del naixement de l’escriptor danès Hans Christian Andersen (2 d’abril de 1805). El Vet Aquí Sabadell 2017 conservarà el format de la primera edició, amb tres punts de narració al Centre de Sabadell, i s’estendrà a les Biblioteques Municipals, a més d’ampliar el ventall de públic incorporant, per exemple, sessions de contes per a adults.

Leave a Reply

Your email address will not be published.