Publicitat
Publicitat

La primera edició del festival ‘Vet Aquí Sabadell’ omplirà la ciutat de contes el proper 2 d’abril

Vet Aquí Sabadell 2016 01

Els impulsors del festival amb alguns dels rondellaires | (c) Petit Sabadell

Sabadell es convertirà, el proper dissabte 2 d’abril de 2016, en una ciutat de conte. Una trentena de rondellaires protagonitzaran el Vet Aquí Sabadell 2016, el primer Festival de Contes de Sabadell, una idea de l’escriptora sabadellenca Anna Fité que ella mateixa dirigeix i que organitzen conjuntament LaSala Teatre i el Petit Sabadell, amb el suport del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa. “Aquesta primera edició és forçosament modesta, per una qüestió de temps i de recursos, però es tracta de plantar una llavor que creixi i es consolidi de cara a propers anys“, explica Fité. La iniciativa es portarà a terme coincidint amb el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, una diada instituïda el 1967 per commemorar el naixement de Hans Christian Andersen (1805), autor de contes com L’aneguet lleig, La reina de les neus, El sastre valent, La sireneta o El vestit nou de l’emperador, entre molts d’altres. A més de donar un caire especial a aquesta commemoració en clau local, el festival vol aprofitar la tirada que tenen les sessions de contes de la programació cultural sabadellenca –encapçalada pel cicle L’Hora del Conte que porten a terme les Biblioteques Municipals de Sabadell— i la tradició teatral local, de forma que el programa s’ha confeccionat amb rondellaires professionals de la ciutat i amb actors dels grups de teatre que formen Sabadell Teatre Associació (STA).

El Vet Aquí Sabadell 2016 es portarà a terme en tres espais del Centre de Sabadell. Es tracta de la plaça del Gas, els Jardins de l’Espai Cultura Sabadell i el Racó del Campanar. En aquests punts hi haurà sessions de contes entre les 11 i les 13h del matí i de 16.30 a 19h de la tarda.  Al certamen hi participaran Laura Coll, Rah-mon Roma, Sherezade Bardají, Bruna Feliciano, Francesc Rocamora, Salva Peig, Anna Vidal, Pau Tarruell, Gerard Llobregrat, Núria Rocamora, Montse Costa Canas, Berta Rubio, Susagna Navó, Contes d’Aprop, l’escola de teatre Pànic Escènic, Quirze Casablanques, Montse Serra, Anna Rocamora, Santi Ricart, Ramon Reñé, Maria Dolors Pont, Jordi Cantó, Alba Valero, Cristina Barbero, Toni Ferrer i Edu Beltran. Tots ells protagonitzaran sessions de contes de 20 minuts cadascuna. En el cas de Racó del Campanar, les sessions s’emmarcaran, a la vegada, en el Vet Aquí Sabadell i en la nova edició del Cebafoc de manera que formaran part del programa de totes dues iniciatives. A la plaça del Gas, a més, durant el matí, hi haurà instal·lada la Bibliocarpa de les Biblioteques Municipals.

Una sessió a l’Hospital de Sabadell

A més, aquesta primera edició del Festival es solidaritzarà amb els nens i nenes hospitalitzats a la Corporació Sanitària Parc Taulí. Per aquest motiu, la inauguració del certamen es portarà a terme a l’Aula Pediàtrica d’aquesta institució. Anna Fité hi presentarà el divendres 1 d’abril (11h) el seu espectacle D’on vénen els contes de fades? amb l’objectiu de fer-los partícips del Vet Aquí Sabadell i contribuir en la mesura del possible a normalitzar la seva situació. En aquesta mateixa línia, algunes de les sessions de contes als diferents espais comptaran amb traducció al llenguatge de signes, de cara a fer-les arribar al major nombre possible d’espectadors. En alguns casos, les actuacions incorporaran música, moviment o petits elements escenogràfics.

“El Vet Aquí Sabadell és un projecte molt il·lusionant que neix ara però té la vocació de créixer i estendre’s per tota la ciutat”, explica Eulàlia Ribera, directora de LaSala Teatre. En aquest sentit, “la carpeta d’idees per a l’edició del 2017 ja és molt gruixuda“, afegeix. De cara a l’any que ve, els organitzadors barallen, per exemple, sessions de contes per a adults, espais per a què els avis expliquin contes, la presentació d’espectacles de contes íntegres, la implicació de les llibreries locals o les sessions de contes inclusius i en diferents idiomes, entre d’altres. “La gràcia d’aquest gènere és que permet múltiples adaptacions en funció dels espais i de l’audiència, motiu pel qual les possibilitats de creixement del Vet Aquí Sabadell són gairebé infinites“, comenten els responsables de la idea.

El Vet Aquí Sabadell 2016 compta amb el suport del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa. La seva portaveu creu que el certamen “pot esdevenir una referència a nivell de país perquè n’hi ha pocs de semblants”. A més, hi ha diferents institucions, entitats i comerços que hi col·laboren, com és el cas de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, l’Ajuntament de Sabadell, la Corporació Sanitària Parc Taulí, l’Alliance Française, la Botiga Ventura i Sabadell Teatre Associació, integrada per la Joventut de la Faràndula, el Teatre Sant Vicenç, el Teatre El Ciervo, el Teatre del Sol i el Teatre la Bàscula.

Leave a Reply

Your email address will not be published.