Publicitat
Publicitat

El govern local creu que l’èxit de la Festa Major 2018 consolida el nou model impulsat per l’Ajuntament Valoració molt positiva de la celebració, que no ha notat els efectes del pont i ha batut rècords d'assistència

Valoració Festa Major Sabadell

L’envelat és un dels espais que s’ha consolidat, segons el Govern Local | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ

L’equip de govern de l’Ajuntament fa una valoració molt positiva de la Festa Major de Sabadell 2018, una celebració que ha consolidat el model impulsat pel govern en els últims anys i que passa, a grans trets, per implicar la ciutadania en l’organització mitjançant unes comissions que s’encarreguen d’evaluar el funcionament i proposar millores, i estendre les convocatòries més enllà del Centre i de l’Eix Macià. El vaticini que aquest any, a l’escaure’s en un pont de quatre dies, es notaria una menor assistència no només no s’ha complert –excepció feta de divendres “a causa de la meteorologia”, segons la regidora de Cultura, Montserrat Chacón– sinó que en algunes activitats, com les curses populars de diumenge al matí o la Passejada Popular en Bicicletes i Patins de dilluns al matí “s’han batut rècords de participació“, sosté la regidora d’Esports, Marisol Martínez. En aquest cas, un dels motius és la “concentració d’activitats esportives”.

L’alcalde Maties Serracant assenyala que la Festa Major de Sabadell 2018 ha servit per consolidar nous espais, com l’Envelat i l’Estruc, o ubicacions, com les Barraques a l’Eix Macià i ha agraït la feina que molts treballadors municipals i membres d’entitats han realitzat aquests dies per tal que els més de 250 actes programats s’hagin realitzat sense problemes i la celebració s’hagi caracteritzat “pel seu civisme”. Chacon creu que aquests bons resultats són, precisament, el resultat de la implicació dels ciutadans i les entitats en la definició dels grans ítems de la Festa. A la carpeta de temes pendents queda la participació a les activitats deLa Festa, de Punta a Punta (que porta convocatòries de nord a sud de la ciutat aprofitant el tall de tràsit de l’eix central) que no acaben d’arrencar. Serracant reconeix que potser cal replantejar aquesta iniciativa “d’acord amb les entitats i el teixit associatiu i comercial de cada barri”.

Ultima Festa del govern

Valoració Festa Major Sabadell 2018

Martinez, Serracant i Chacon | (c) Petit Sabadell

Aquest model continuarà, com a mínim, fins l’any que bé, per bé que la propera Festa Major ja no dependrà, en el moment de realitzar-se, de l’actual equip de govern sinó del que sorgeixi de les eleccions municipals previstes per a la propera primavera. L’èxit aconseguit, el fet que les comissions ciutadanes només fa dos anys que funcionen i, sobretot, el condicionant que la celebració comença a preparar-se el mes de febrer ho garanteixen. “Tal i com ens va passar a nosaltres, el proper equip de govern necessàriament s’ho ha de trobar tot pràcticament muntat per una qüestió e temps i, d’altra banda, esperem que tothom doni suport a continuar amb la implicació ciutadana“, resumeix la titular de Cultura.

Un dels aspectes que més positivament es valoren des del govern local és l’encaix que han tingut certs “elements identitaris”, en paraules de Serracant, com els mocadors amb l’escut de la ciutat. En aquesta ocasió se n’han repartit 7.500, que sumats als 2.500 distribuïts l’any passat han fet que el mocador al coll es converteixi en un tret distintiu d’aquests dies. Un altre dels objectius, a llarg termini, és que la Festa Major de Sabadell es converteixi en la celebració que tanca l’estiu a Catalunya, de forma que exerceixi un poder d’atracció més enllà del terme municipal i de la comarca. De moment, aquest any, s’han editat programes en castellà i en anglès que s’han distribuit en els hotels de la ciutat, ha explicat Marisol Martínez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.