Publicitat
Publicitat

Les famílies usuàries de l’àrea de jocs infantils de la plaça de l’Àngel demanen més seguretat Alerten que el pas de vehicles pel carrer Marià Fortuny, teòricament peatonal, pot comportar "un ensurt gros"

plaça àngel

No hi ha cap separació entre l’àrea de jocs i el carrer Marià Fortuny, per on circulen els cotxes | (c) Petit Sabadell

MARC SABATER | La convivència entre el trànsit i els vianants a Sabadell sembla cada cop més difícil, en especial a aquelles zones teòricament reservades per als segons. Als problemes que l’AMPA de l’Escola Enric Casassas va denunciar la setmana passada en relació al carrer Les Paus, s’hi ha de sumar la protesta, molt similar, de les famílies usuàries de l’àrea de jocs infants de la plaça de l’Àngel, al Centre, que alerten que el pas de vehicles pel carrer Marià Fortuny, teòricament peatonal, suposa un perill els petits i petites que utilitzen els gronxadors. “Ja hem tingut algun ensurt, apart d’alguna picabaralla amb els conductors”, explica Mireia Izard, que des de fa uns mesos ha liderat una protesta sobre aquest tema a través de les xarxes socials.

El carrer Marià Fortuny és de prioritat per a vianants i els vehicles només hi poden accedir per càrrega i descàrrega els dies laborables de 06.00 a 11.00, segons consta en una placa instal·lada a l’inici de la via. A la pràctica, però, això no és així i molts conductors que vénen del carrer Salut i l’utilitzen, sovint, com a drecera cap al carrer Creueta, per exemple. “Hi passen cotxes constantment”, explica Izard. Una queixa que comparteixen els comerciants de la zona. La situació s’agreuja pel fet que no hi ha cap separació física ni de nivell entre l’àrea de jocs i la part teòricament vianalitzada per on circulen els vehicles.

Les famílies afectades van fer, el 5 de desembre, una acció de protesta i han entrat dues instàncies a l’Ajuntament de Sabadell demanant que se solucioni el problema, per exemple posant una pilona com la que hi ha a d’altres carrers de la zona. “Ens diuen, però, que ja és un carrer peatonal i que, per tant, els cotxes no hi poden passar“, explica la impulsora de la protesta. “I ens suggereixen que truquem a la Policia Municipal cada cop que passi un cotxe, cosa que és impensable perquè, entre d’altres, ens passarem la tarda trucant a la Policia…“, afegeix.

Pregunta d’ERC

La polèmica ha traspassat ja a l’àmbit polític. El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Sabadell, que va participar en la mobilització de principis de desembre, va entrar una pregunta dirigida a l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, sol·licitant quines accions estaven previstes per solucionar el tema. La sol·licitud ha rebut, de moment, una “resposta informal”, segons fonts republicanes. En concret, el govern municipal demana que es reformuli per acotar-la, cosa que la formació ja ha anunciat que farà.

https://twitter.com/erc_sbd/status/1341058710186110978

Ara com ara, el problema continua existint i “la resposta de l’Ajuntament és inexistent”, diu Mireia Izard. “Cadrà esperar que un dia no hi hagi un ensurt gros”, apunta. Per això, les famílies afectades no descarten noves mobilitzacions en un futur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.