Publicitat
Publicitat

UNICEF reconeix Sabadell com a ‘Ciutat Amiga de la Infància’ El segell arriba després de la constitució del Consell dels Infants i l’elaboració del Pla Local d’Infància i Adolescència

Els membres del Consell d’Infants de Sabadell en la constitució d’aquest organisme, el juliol passat | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ

La ciutat de Sabadell ha estat reconeguda per UNICEF Espanya com a Ciutat Amiga de la Infància. Es tracta d’un segell que posa en valor les administracions que promouen mecanismes de participació infantil i creen estratègies per incorporar els infants i adolescents a les seves polítiques i accions. Aquest reconeixement arriba a Sabadell després de la constitució, el juliol passat, del Consell dels Infants i de l’elaboració del Pla Local d’Infància i Adolescència.

“El reconeixement l’hem rebut amb una alegria immensa. Molta gent ha estat treballant durant mesos per impulsar polítiques que ens fessin mereixedors d’aquesta distinció a la que aspiren tantes ciutats. Els processos d’avaluació d’UNICEF són molt exhaustius, per tant, per a nosaltres ha significat una extraordinària satisfacció”, explica el regidor de Cicles de Vida, Miquel Soler, per qui és especialment remarcable la feina realitzada per l’equip tècnic de l’Ajuntament de Sabadell. “Aquesta no és una distinció que s’atorgui de manera poc estudiada. Si no existeix un treball amb el conjunt de polítiques que hem manifestat que s’estan desenvolupant, es pot perdre”, afegeix.

La ciutat de Sabadell, que va presentar la seva candidatura a principis d’any, ha rebut el reconeixement juntament amb altres deu ajuntaments de Catalunya i 113 de la resta d’Espanya. Les ciutats que formen part d’aquesta xarxa de municipis i que, per tant, treballen la infància com una de les seves prioritats principals compta ja amb 274 governs locals. L’acte de lliurament del segell es farà el 27 de novembre al Palau d’Exposicions i Congressos d’Oviedo.

Polítiques per a la infància i l’adolescència

El Consell dels Infants, que celebrarà la seva primera sessió plenària a finals d’aquest mes, és una de les iniciatives més destacades pel que fa la participació dels més petits en les polítiques públiques a la ciutat. El formen un total de 84 infants d’entre 9 i 11 anys escollits per sorteig. “És un instrument molt important que va impressionat l’equip d’UNICEF perquè és molt singular. Cal fer-lo funcionar amb representació de tots els districtes i amb una pluralitat que aporti una mirada encertada de què és Sabadell”, assenyala el regidor.

D’altra banda, el Pla Local d’Infància i Adolescència és una eina per definir actuacions municipals que afavoreixin la qualitat de vida dels infants i adolescents per un termini de quatre anys. El document recull els principals eixos de treball de la ciutat en aquest àmbit i proposa accions per cadascun: respecte per un entorn per als i amb els infants, la lluita contra les desigualtats socials i protecció de la infància en risc, la lluita contra l’absentisme i l’abandonament escolar, la millora del desenvolupament acadèmic i desenvolupament integral, la generació de ciutadania culturalment activa i cívica i la promoció del benestar físic i emocional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.