Les novetats d’àlbums il·lustrats per llegir el novembre Aprofitem la Setmana de l'Àlbum Il·lustrat per reivindicar el paper dels llibres il·lustrats en la literatura infantil

Aquest mes de novembre se celebra en onze províncies d’Espanya la Setmana de l’Àlbum Il·lustrat, un projecte que reivindica els llibres il·lustrats i el seu paper per transmetre la lectura als infants. L’acció s’està portant a terme en diferents llibreries, escoles i biblioteques, entre elles la Llar del Llibre. A més, fins a finals de mes continua la campanya Fas 6 anys. Tria un llibre, que té per objectiu estimular els hàbits de lectura entre els infants de 6 anys i ensenyar-los a donar valor a un llibre. Per tot això, aquest novembre la Isabel Roca ens ha preparat una selecció de les millors novetats d’àlbums il·lustrats. Esperem que us agradin!

Tinc un drac a casa
Autora: Emma Yarlett
Editorial: Cruïlla

L’Àlex, que viu al carrer Dragonat 28, es troba un drac al soterrani de casa seva. Els dracs són molt perillosos, però, ben mirat, si saps com l’has de cuidar, potser ho són una mica menys.

 

Una pedra al camí
Autores: Ilaria Antonini / Barbara Balduzzi
Editorial: Kónikos

El conill exclama sorprès: “Hi ha una pedra al camí, i ahir no hi era!” Més tard, el castor, la granota, l’esquirol i l’ocellet també se la miren encuriosits fins que decideixen enretirar aquella pedra tant grossa que ha aparegut al mig del camí.

 

Sóc petiteta
Autora: Qin Leng
Editorial: Tramuntana

L’Ariadna és una nena molt remenuda. Tothom és més gran que ella. A casa, a l’escola, pel carrer… tots li passen un pam. Està una mica enfadada i vol créixer d’una vegada per veure el món dels grans. Tot i que ben mirat… potser també té els seus avantatges ser la més petiteta.

 

Necessito una abraçada
Autors: Aaron Blabey
Editorial: Barcanova

El petit eriçó necessita una abraçada, només això. Cap dels animalons li volen fer perquè punxa molt. Ni tan sols l’ós, que és gros i valent, s’hi veu amb cor.

 

Som aquí. Notes per viure al planeta terra
Autor: Oliver Jeffers
Editorial: Andana

Per a un nadó que acaba de néixer el nostre món pot ser, com a mínim, ben estrany. En aquest àlbum hi trobem una visió més global del planeta, i ens convida a explorar-lo per veure com és i com hi vivim.

 

La gallineta xerrapeta i l’elefant sorpresa
Autor: David Ezra Stein
Editorial: Joventut

És l’hora d’anar a dormir, i la gallineta roja li demana al seu pare que li expliqui un conte abans d’anar al llit. Cada vegada que en comença un, la gallineta l’interromp. Tant se val si és Hansel i Gretel com la Caputxeta Vermella, la gallineta interromp el pare per salvar-ne els personatges.

 

Dos esquirols i una pinya
Autors: Jim Field / Rachel Bright
Editorial: Baula

En Cyril i en Bruce són dos esquirols una mica avariciosos. Tots dos voldran aconseguir el mateix fruit, la darrera pinya de la temporada. Tindran una cursa ben esbojarrada, en la qual aprendran quelcom més important que el premi: aprendran a compartir.

 

Què en fas, d’un problema?
Autors: Kobi Yamada / Mae Besom
Editorial: Bira Biro

Per a què serveixen els problemes? Sovint, els problemes no són tant grossos com nosaltres els veiem. El fet d’haver-nos d’encarar a una situació desconeguda d’entrada ens fa por, però també és capaç de treure el millor de nosaltres i posar-nos al davant una oportunitat. Cada problema conté l’oportunitat d’una cosa bona.

 

Ossa
Autors: José Ramón Alonso / Lucía Cobo
Editorial: Narval

Ossa és un cant a la natura, al cicle de la vida. Tot això i més, magníficament il·lustrat.

 

Grans de sorra
Autora: Sibylle Delacroix
Editorial: Joventut

A partir d’un grapat de sorra trobat al fons de la sandàlia, es reviuen diferents situacions, emocions, sensacions, totes elles relacionades amb moments tendres i feliços de la infantesa.

 

Per què plorem?
Autors: Fran Pintadera / Ana Sender
Editorial: Akiara

És un àlbum poètic que ens recorda que les llàgrimes ens reguen molt lentament i ens fan créixer, ens calmen… És un acte que tots, grans i petits, nens i nenes, alts i baixos, necessitem fer en algun moment de les nostres vides.

 

Veïns
Autors: Ignasi Blanch / Anna Aparicio / Angel Burgas / Mar González
Editorial: Babulinka

Una nena, un nen. Dues realitats, dues paletes de color. I una doble pàgina per compartir. Un preciós àlbum creat a vuit mans per fer-nos reflexionar sobre el fet de compartir la vida amb respecte i tolerància.

Leave a Reply

Your email address will not be published.