Publicitat
Publicitat

Donats d’alta tots els nens del casal d’estiu de l’Escola Nostra Llar intoxicats per clor en una casa de colònies de Gualba El nen i la nena que van quedar hospitalitzats en observació al Parc Taulí tornen avui mateix cap a casa

 

intoxicació en una casa de colònies de Gualba

Casa de colònies El Pinatar on va tenir lloc l’incident | (c) El Pinatar

Els dos nens del casal d’estiu de l’Escola Nostra Llar de Sabadell que restaven ingressats a l’Hospital Parc Taulí des d’ahir per una intoxicació de clor a la piscina de la casa de colònies El Pinatar de Gualba (Vallès Oriental), han estat donats d’alta aquest matí, de forma que definitivament l’incident ha quedat només en un ensurt. “Ahir es va donar l’alta a tots els afectats menys dos, que van quedar en observació. A un d’aquests se l’ha donat d’alta aquest matí mateix i al migdia està previst que surt de l’hospital una altra nena” ha explicat Laura Blanco, directora del Nostra Llar. La intoxicació va afectar 48 nois i noies de 5 a 11 anys que estaven a la piscina en el moment dels fets i que van patir afectacions de tipus respiratori o bé reaccions al·lèrgiques. La majoria d’ells van rebre atenció in situ i no van requerir ingrés hospitalari de forma que juntament amb la resta dels seus companys “van arribar a Sabadell en perfectes condicions”, assegura Blanco. Dos, però, van quedar ingressats al Parc Tauli per fer-ne un seguiment.

Les colònies, que estaven en el seu tercer dia, es van suspendre i un parell d’autocars van traslladar els nens de retorn a Sabadell ahir a la nit, on van arribar pels volts de dos quarts d’una de la matinada. L’Ajuntament va posar en marxa un dispositiu per assegurar que els pares poguessin aparcar ben a prop d’on estava prevista l’arribada, a l’Eix Macià, i el propi alcalde Juli Fernández i el primer tinent d’alcalde (i futur alcalde, la propera setmana) Maties Serracant van estar-hi presents.

L’objectiu dels responsables del casal d’estiu de l’escola Nostra Llar és tornar a la normalitat el més ràpid possible i, de fet, avui mateix s’ha reprès l’activitat, per bé que de forma calmada. “Avui fem una cosa tranquil·la per centrar-nos en l’atenció als nanos, els tràmits que calgui i la burocràcia pertinent, però demà ja sortirem d’excursió, a caminar”, explica Blanco.

Els fets van tenir lloc ahir a la tarda quan presumptament la màquina que introdueix el clor a la piscina d’El Pinatar es va avariar provocant una fuita d’aquest element químic. Efectius de la policia científica dels Mossos d’Esquadra van precintar la instal·lació i han iniciat una investigació per aclarir les causes. Mentrestant, la casa de colònies també ha aturat la seva activitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.