Publicitat
Publicitat

Totes les famílies usuàries del Rebost Solidari de Sabadell rebran aquest any un lot amb aliments específics del Nadal La iniciativa beneficiarà prop de 6.400 persones i tindrà en compte la diversitat cultural dels destinataris

rebost solidari

La presentació de la campanya de Nadal del Rebost Solidari 2017 | (c) Rebost Solidari

El dispositiu municipal per garantir l’alimentació infantil durant les vacances de Nadal, aquest any es reconverteix en un lot d’alimentació que arribarà a tots els usuaris del Rebost Solidari, i no només a les famílies que tenen fills a càrrec, com passava en anys anteriors. Això suposarà passar dels 954 lots específics per a infants de l’any passat a repartir un total de 1.920 lots familiars, dels quals es beneficiaran 6.383 persones, segons l’Ajuntament de Sabadell.

Inicialment, aquests lots tenien com a objectiu principal reforçar l’alimentació bàsica dels infants de les famílies en  situació de pobresa severa en l’època de vacances escolars (quan tanquen els menjadors dels centres docents), i només arribava a aquells que tenien una beca de menjador escolar que cobrís el 100 per cent de l’import de l’àpat. Però la realitat és que dels productes del lot se’n beneficien tots els membres de la família, cosa que podia provocar un greuge comparatiu respecte les famílies sense fills becats.

Per això s’ha aplicat un nou dispositiu. “El que voldríem és que no calgués aquest perquè no hi hagués persones amb aquestes necessitats, però mentre hi hagi famílies que no tenen l’alimentació coberta el que cal fer és treballar per donar la millor resposta possible”, explica el regidor d’Acció Social de l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez. “Amb el nou dispositiu millorem el servei de distribució d’alimentació de subsistència per a les famílies usuàries del Rebost i aportem un valor d’inclusió en l’època del Nadal, perquè el lot tindrà aliments específics per aquests dies”, afegeix. Els lots, que es distribuiran abans de les vacances, es componen d’un pollastre, un paquet de pasta, galets i una tauleta de torró. També s’aporten altres productes de donacions d’empreses i entitats com verdures, sucs, llaunes o galetes.

Els pollastres es lliuraran envasats i etiquetats per unitat (indicant si són ‘halal’ en el cas de famílies musulmanes) i garantint les condicions higièniques. La distribució de lots es farà a través de les 26 entitats que distribueixen els aliments del Rebost Solidari a la ciutat entre l’11 i el 23 de desembre, aprofitant la tramesa dels lots que es donen quinzenalment.

Els pròxims divendres 1 i dissabte 2 de desembre, a més, se celebra una nova edició del Gran Recapte d’Aliments organitzat pels quatre Bancs d’Aliments de Catalunya, i que a la nostra ciutat comptarà novament amb la col·laboració del Rebost Solidari de Sabadell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.