Publicitat
Publicitat

Tot a punt per a l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient a Sabadell Els Reis Blanc, Ros i Negre arribaran aquest dissabte a Fira Sabadell en un acte retransmès per 'streaming'

L’arribada de Ses Majestats, l’any passat | (c) Juanma Peláez, Petit Sabadell

REDACCIÓ | Ses Majestats els Reis d’Orient, acompanyats dels seus patges, arribaran a Sabadell aquest dissabte el dissabte 2 de gener de 2021, és a dir, tres dies abans del que és habitual i s’instal·laran a Fira Sabadell, que es convertirà en la Fira Reial i serà la seva residència oficial durant la seva estada a la ciutat. A la seva arribada, els rebrà l’alcaldessa Marta Farrés, els portaveus dels grups municipals i l’Ambaixador. Tots plegats faran un recorregut per les instal·lacions de la Fira Reial i l’alcaldessa els lliurarà la clau màgica que obre totes les llars de la ciutat i que és indispensable per tal que la nit del 6 de gener puguin repartir els regals per als petits i petites de Sabadell. L’acte es retransmetrà a través d’Instagram Live, al perfil de l’Ajuntament de Sabadell, a primera hora del matí (09.30).

Els Reis i tot el seguici s’estaran a la Fira Reial fins al 5 de gener perquè els infants els puguin visitar. Ho podran fer un total de 24.000 persones que tenen ja la cita prèvia per entrar-hi i que hauran de seguir tot un protocol de seguretat sanitària.

Els visitants de la Fira Reial podran veure-hi tots els elements habituals de la Cavalcada de Sabadell, que aquest any no es podrà fer degut a les restriccions per la pandèmia de covid-19. A més, hi coneixeran la nova carrossa de l’Ambaixador, anomenada la Màquina dels Desitjos, que se suma a les altres tres carrosses reials estrenades l’any passat. Concebuda per Joan B. Torrella i dissenyada per Eloi Linuesa, la nova carrossa està plantejada com un artefacte de fantasia a mig camí entre l’imaginari de Leonardo da Vinci, l’estètica de Jules Verne i la riquesa visual de Tim Burton.

Al capdamunt de la carrossa, l’Ambaixador controla tot el procés: els Minairons treballen en aquesta màquina introduint-hi els desitjos, és a dir, les cartes als Reis que es van rebent. Prement una sèrie de botons, alçaprems i interruptors, les cartes són processades i es converteixen en l’energia que dona llum a l’estel que guia a Ses Majestats fins a Sabadell. Tot plegat enmig d’un espectacle de fum, bombolles, llum i color.

Una bústia virtual per evitar contagis

Una altra de les novetats d’aquest any és la web Carta als Reis d’Orient. Tenint en compte el context sanitari actual, Ses Majestats han considerat necessari facilitar que tothom pugui enviar les seves cartes comptant amb un risc zero de contagi. Aquest portal, que funciona com a bústia virtual, permet que els nens i nenes puguin enviar els seus desitjos des de qualsevol dispositiu amb accés a Internet i rebre resposta per part de Melcior, Gaspar i Baltasar.

D’altra banda, per tal que ningú no es quedi sense veure els Reis, el dimarts 5 de gener (de 18.00 a 20.00) la Fira Reial es retransmetrà en streaming.  En col·laboració amb Ràdio Sabadell, la retransmissió es podrà veure al canal municipal de Youtube i s’hi recorreran els diferents elements de la comitiva reial, es a dir, la zona de tallers de Ses Majestats, el Món dels Desitjos, el Pavelló Reial i el Bosc de les Fades de la Son, entre moltes altres sorpreses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.