Publicitat
Publicitat

El Teleret, un espai obert als pares, una llar d’infants on compartir vivències El Teleret és una escola bressol de referència al Centre de Sabadell

Una espai polivalent de l’escola bressol ‘Teleret’ | (c) Petit Sabadell

“La nostra llar d’infants és un espai educatiu, de joc, d’il·lusió, d’experimentació i de descobriment, amb projectes pedagògics que tenen com a objectiu educar, socialitzar i transmetre valors”, afirma Mercè Sarroca, pedagoga i una de les responsables de la Llar d’infants Teleret. Aquesta és la filosofia de Teleret, l’escola bressol que porta 21 anys al carrer de Sant Oleguer 112, al Centre de Sabadell. Tots aquest anys d’experiència i la professionalitat de les educadores els han servit per consolidar-se com un centre de referència en el sector.

L’any passat, Teleret celebrava el vintè aniversari renovant les seves instal·lacions. Aquesta llar d’infants està situada en una planta baixa, amb espais oberts i lluminosos. La seva distribució arquitectònica és apreciada per afavorir el confort i la socialització dels nens. El pati és al centre de l’escola, és el punt de llum i on van a parar tots els espais. També és el lloc de trobada on tots es reuneixen per jugar. “Els nens estan en contacte entre ells constantment, ningú és estrany, es coneixen entre tots i també reconeixen tots els espais, la qual cosa els dóna molta seguretat”, afirma Sarroca.

teleret

L’aula on els més petits juguen amb les educadores | (c) Petit Sabadell

Teleret és un espai educatiu on, a través del joc i el descobriment, es motiva al nen a aprendre i aconseguir el seu desenvolupament integral en els seus primers anys de vida. Les prioritats són treballar la socialització i l’educació en valors en un ambient càlid i afectiu. Les dues responsables de Teleret volen crear un espai familiar, de confiança i de molta proximitat amb els nens. “No sabem treballar d’una altra manera, volem donar confiança i tranquil·litat a les famílies”, assegura Lali Minguella, pedagoga i també responsable del centre.

El tracte amb els nens és molt proper i personalitzat, “tot el personal tenim la formació i els recursos necessaris per detectar les dificultats en els nens i ajudar-los a ells i als pares”, remarca Minguella. Compten també amb un servei de Logopèdia i Psicologia, amb l’objectiu d’ajudar als infants en les diferents necessitats que poden sorgir al llarg del seu desenvolupament.

teleret

Els pati és el centre i el punt de llum natural de l’escola| (c) Petit Sabadell

L’escola disposa d’una cuina pròpia on s’elaboren els menús de cada dia. Això permet adaptar els menús a les diferents necessitats dels nens i disposar dels protocols necessaris. És una escola bressol oberta als pares. Amb l’objectiu d’oferir totes les facilitats a les famílies, també compta amb una classe de lactants especialitzada, on les mares poden anar-hi en qualsevol moment per fer l’alletament. “Hem adaptat una classe perquè les mares puguin entrar a l’hora que vulguin a donar el pit al seu fill amb tranquil·litat, explica Minguella.

L’aprenentatge està enfocat des d’una vessant lúdica i socialitzadora. Els nens tenen un espai  adaptat on es diverteixen i milloren la psicomotricitat. Dins del projecte pedagògic de l’escola, també es treballa l’anglès,  la natació, la música i la pedagogia de la llum.

Els més grans, a partir de 2 anys, descobreixen el món que els envolta a través de projectes. Amb el monstre dels colors tracten les emocions, a la primavera faran un hort per plantar-hi tomàquets i a final de curs faran un taller de costura. Els pares participen també d’algun d’aquests projectes amb els fills perquè Teleret és un espai on compartir vivències amb les famílies i els nens.

Descobreixen els colors i les formes amb les caixes de llums | (c) Petit Sabadell

Els horaris de Teleret són flexibles i adaptables a les diferents necessitats de cada pare i mare, “com cada família té diferents horaris de feina, hem valorat quines són les franges horàries que més demanen els pares i hem fet diversos packs personalitzats”, explica Sarroca.

Teleret disposa d’un servei de lloguer de l’espai per celebrar festes infantils, en un entorn tranquil, segur i especialment dissenyat per a nens i nenes de 1 a 6 anys. Està disponible a tothom qui vulgui celebrar l’aniversari dels nens, ja siguin de l’escola o no, amb l’opció de contractar espectacles infantils, monitors o berenars.

teleret

La zona de psicomotricitat adaptada on els nens juguen | (c) Petit Sabadell

Leave a Reply

Your email address will not be published.