Publicitat
Publicitat

El Teatre Sant Vicenç tanca la seva temporada amb 15.000 espectadors i exhaurint en la majoria de funcions

Hèrcules, les aventures d'un heroi

‘Hèrcules, les aventures d’un heroi’ ha estat la producció més vista aquest curs | (c) Petit Sabadell

El Teatre Sant Vicenç ha tancat la seva temporada amb un balanç final de 15.000 espectadors, fet que el consolida com un autèntic “centre de creació teatral”, segons el defineixen els seus responsables. El president de l’elenc creualtenc, Jordi Cascales, fa un balanç molt positiu del curs perquè “totes les expectatives que s’havien fixat de bon principi s’han cobert perfectament”. En total, l’escenari del carrer Montllor i Pujal ha aixecat el teló en 76 ocasions aquest cicle, 62 de les quals amb la platea de 243 butaques plena, és a dir, amb un índex d’ocupació del 100 per cent.

Tal i com estava previst, l’obra que més espectadors ha portat al Centre Sant Vicenç ha estat el musical Hèrcules, les aventures d’un heroi, que va aconseguir vendre 2.793 entrades. El segueixen Els Pastorets, amb 2.376 espectadors i La rateta que escombrava l’escaleta que, amb 2.211 espectadors, s’ha convertit en una de les sorpreses de la temporada. “En aquest cas –explica Cascales– la nostra previsió inicial es va superar completament i, el que és millor, amb un 90 per cent d’espectadors que no formen part del nostre public habitual”. La temporada infantil s’ha completat amb el musical Càsting, que va tenir 1.660 espectadors. Pel que fa al teatre d’adults, les xifres són més discretes: el rànquing l’encapçala Qui diu que ve? amb 1.443 espectadors; Santa Nit, amb 731 persones de public i El malalt imaginari, amb 705 entrades venudes. A més, en el recompte de l’escenari creualtenc cal afegir-hi els 574 espectadors aconseguits en les activitats de la Setmana de Sant Vicenç i els 2.500 de les funcions de final de curs del Taller de Teatre Infantil.

La bona valoració global de la temporada no amaga la diferència entre l’acceptació que tenen les produccions familiars i les destinades al públic adult. “En aquest darrer cas, la cosa ens costa una mica més perquè estem etiquetats com a teatre infantil, però la nostra tradició passa també per fer produccions per la gent gran. I com que la combinació dels dos àmbits creiem que és bona, mantindrem aquesta tendència”, explica el màxim responsable creualtenc. Per intentar donar més abast a les produccions d’adults, la propera temporada se’n farà especial incidència entre els alumnes del Taller de Teatre, de forma que assisteixin a les funcions i, de passada, “tinguin contacte amb un tipus d’escena que potser no tenen tant present”.

Un muntatge irrenunciable

La-rateta-que-escombrava-lescaleta

‘La rateta que escombrava l’escaleta’ | (c) Teatre Sant Vicenç

Aquesta és la segona temporada de Jordi Cascales al capdavant del Teatre Sant Vicenç i els resultats avalen la continuïtat d’aquesta línia basada en els musicals de creació pròpia, algunes produccions per a adults i els innegociables Pastorets. “Formen par del nostre ADN i són completament irrenunciables”, diu el president. “I no només perquè són importants econòmicament sinó també, i principalment, perquè són una tradició i un sentiment, un muntatge que ens permet aconseguir la participació de tothom ja que no hem d’oblidar que nosaltres som un centre parroquial”, afegeix. Els Pastorets, a més, tindran una especial importància la propera temporada, quan se celebrarà el centenari de l’estrena d’aquesta obra de Josep M. Folch i Torres.

Les produccions s’estrenaran el proper curs ja estan definides i en alguns casos fins i tot ja s’han començat a assajar. La cartellera es donarà a conèixer properament, però ja s’ha avançat que hi haurà un gran musical (a l’estil del que en els darrers anys han estat Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata o Hèrcules) i també s’intentarà sortir de bolos amb els dos grans èxits més recents, Hèrcules i La rateta que escombrava l’escaleta. “Son dos produccions que tenen les dimensions adequades per presentar-se en teatre de tot Catalunya, on poden repetir l’èxit que han assolit a Sabadell“, argumenta Cascales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.