Publicitat
Publicitat

El Teatre Sant Vicenç estrena el musical ‘Ciències o lletres’ amb l’objectiu d’atreure el públic adolescent L'elenc creualtenc farà vuit funcions d'aquest espectacle de nova creació ideat per Tom Creus i Dalmau Pérez

ciències o lletres teatre sant vicenç sabadell

Una escena del musical | (c) Teatre Sant Vicenç

Després de començar la temporada amb la comèdia Pel davant i pel darrera, dirigida principalment al públic adult, el Teatre Sant Vicenç de la Creu Alta estrena aquest cap de setmana un muntatge adreçat al públic familiar i, més específicament, als adolescents. “Són un col·lectiu que molt sovint no es veu reflectit dalt dels escenaris i que, a més, està en una mena d’impàs entre els espectacles infantils i els d’adults de forma que no té molts recursos artístics”, constata Tom Colomer, autor de Ciències o lletres, un musical de creació pròpia al qual Dalmau Pérez ha posat música. Dirigit conjuntament pels dos, Ciències o lletres s’estrena aquest dissabte 4 de novembre a l’escenari creualtenc i s’hi representarà cada cap de setmana (els dissabtes a les 22h i els diumenges a les 18h) fins a finals de mes.

L’argument pren com a protagonistes dues noies que competeixen per una beca. Una és de ciències i l’altra, de lletres, i la història explica les 24 hores anteriors a la concessió d’aquest ajut entrant no només en qüestions relacionades amb els estudis sinó també en la seva vida privada i en aspectes més humans. “La nostra idea era fer un musical nou, és a dir, que no estés basat en cap conte clàssic i a partir d’aquí vam triar aquest argument. I la veritat és que escriure el text i composar la música va ser molt ràpid“, explica Colomer, que amb només 20 anys s’ha fet ja un nom a l’escena sabadellenca gràcies a d’altres obres seves com Llestos, que el grup Amfiteatre va estrenar el 2015; El crim, escenificada pel Teatre Sant Vicenç el setembre de 2016; o Confiteor, presentada per Amfiteatre el març passat a l’Acadèmia de Belles Arts.

“Tant jo com el Dalmau ja havien fet d’altres muntatges, però aquest és el nostre primer musical i, per tant, es pot dir que som nous en aquest gènere i això es nota, per bé, damunt l’escenari“, diu Colomer. Com? “Doncs no estem contaminats com passa sovint amb títols en els quals la lletra depèn molt de la música o viceversa”, justifica. En aquest sentit, un de les característiques de Ciències o lletres és que “el text podria funcionar perfectament sense la música, i la música té molt sentit fins i tot sense el text”. Una música que aposta pel rock per arribar millor al públic adolescent i per omplir l’escenari de força i energia.

Com a bon musical, l’espectacle compta amb coreografies concebudes per Clara Cadafalch i Cristina Pineda i amb un equip de gent molt jove sorgit del càsting que es va realitzar a principis d’aquest any i al qual es van presentar tant membres del Teatre Sant Vicenç i del Taller de Teatre Infantil de l’entitat com actors sense afiliació concreta. “Vam agafar els més adequats sense tenir en compte d’on veien“, argumento Tom Colomer per explicar que el repartiment sigui una barreja d’actors i actrius no necessàriament vinculats a l’elenc creualtenc. La posada en escena incorpora també una banda de quatre instruments que interpreten la música en directe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.