Els grups sabadellencs de teatre amateur estrenaran una desena de produccions familiars aquesta temporada

Gala Sabadell Aixeca el Teló: Castle School

‘Castle School’, de Ritme Dansa, s’instal·larà tot el curs al Teatre del Sol | David B./Sabadell Teatre Associació

Els grups de teatre amateur de Sabadell oferiran aquesta temporada una desena de propostes –en la majoria dels casos grans produccions– dirigides al públic familiar. La Joventut de la Faràndula, que dedica pràcticament tota la seva programació a aquest segment; el Teatre Sant Vicenç i el Teatre del Sol abanderaran una programació infantil que inclourà cinc estrenes i la reposició d’alguns dels espectacles de més èxit del curs passat. Aquests grups, juntament amb El Ciervo Teatre, van presentar conjuntament les respectives temporades en la primera edició de Sabadell Aixeca el Teló, una gala que va reunir al Teatre Principal el bo i millor de l’escena sabadellenca organitzada per Sabadell Teatre Associació (STA), l’entitat que reuneix les formacions de la ciutat amb escenari propi o habitual. Si hi comptem les peces dirigides al públic adult, aquests grups farciran la la cartellera local dels propers mesos amb una vintena de produccions de tots els gèneres i formats possibles.

Els musicals ‘Castle School’, de Ritme Dansa al Teatre del Sol; ‘Els Addams’, al Teatre Sant Vicenç i ‘La Bella i la Bèstia’, de la Joventut de la Faràndula són les principals apostes de la temporada

Gala Sabadell Aixeca el Teló: Els Addams

‘Els Addams’, del Teatre Sant Vicenç | (c) David B./Sabadell Teatre Associació

Una de les grans novetats de la temporada és que el Teatre del Sol dedicarà la seva sala gran en exclusiva al teatre familiar. Ho farà amb Castle School, una producció de l’escola Ritme Dansa que està previst estrenar a finals d’octubre i que es representarà cada cap de setmana (dissabtes a la nit i diumenges a la tarda) fins a finals de curs en aquest local del Centre de Sabadell. El projecte fa un any que s’està preparant i malgrat això i al fet que hi intervenen més d’una vuitantena d’actors-cantants distribuïts en dos repartiments se’n saben més aviat poques coses. A Sabadell Aixeca el Teló, però, se’n va poder veure, en primícia, un número molt prometedor. El text, escrit per Roc Olivé, centra l’acció en un internat londinenc i mostra les relacions entre els seus alumnes a partir de la decisió dels responsables del centre de prescindir de les activitats relacionades amb les arts escèniques. La música l’ha compost Toni Ten i la idea i la direcció són de la coreògrafa Cristina Allande i de Joan Llonch.

Una altra de les grans novetats de la cartellera infantil local per aquesta temporada és Els Adams, el nou musical del Teatre Sant Vicenç i l’encarregat de continuar l’estela d’èxits que aquesta formació creualtenca ha cultivat els últims anys amb Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata o Hèrcules. Els Addams, que s’estrenarà el 25 de febrer, és la història de l’aparentment monstruosa, però també entranyable, família Addams en aquest cas amb la direcció de Montse Pallarés i Jordi Brunet, la direcció vocal de Montserrat Saurí i les coreografies de Cristina Allande. Se n’han previst una desena de representacions fins a principis d’abril tot i que no es poden descartar pròrrogues en funció de l’èxit de public, com ha passat els últims dos anys.

A més d’això,  l’elenc creualtenc recuperarà Hèrcules, les aventures d’un heroi. El gran èxit de la temporada passada, dirigit per Anna Candelas i Marta Bernal, tornarà a l’escenari del carrer Montllor i Pujalt a partir del 30 d’octubre. En aquesta mateixa sala es podran veure Els Pastorets (durant el període de Nadal) i el curs es tancarà amb una producció a cavall entre el públic infantil i adult. Es tracta de Pel davant i pel darrera, una comèdia molt complexa a nivell tècnic que mostra les interioritats d’una companyia teatral durant una gira. La proposta comptarà amb la direcció de Marta Azanuy.

Gala Sabadell Aixeca el Teló: Ratatouille

‘Ratatouille’, de la Joventut de la Faràndula | (c) David B./Sabadell Teatre Associació

La tercera cita destacada de la programació arribarà de la mà de la Joventut de la Faràndula, que tancarà la seva temporada, el proper mes de maig, amb una nova producció. Es tracta de La Bella i la bèstia, una versió del clàssic que com és norma de la casa adoptarà la forma de musical i que ha escrit i dirigirà Quim Carné. L’espectacle comptarà amb música d’Oriol Padrós i coreografies de Montse Argemí i serà “dinàmic i espectacular”, segons els seus responsables.  Els farandulers, però, obriran la seva temporada el novembre amb la segona reposició d’El conte de Hansel & Gretel (novembre), la continuaran amb Els Pastorets (desembre i gener) i hi inclouran també la reposició de l’èxit del curs passat: Ratatouille, el petit xef, un musical dirigit per Magda Palau i Albert Gorina, amb música de Keco Pujol i coreografies, altre cop, de Cristina Allande.

I a tot plegat, un altre dels moments culminants de la temporada arribarà el 23 de desembre amb l’estrena d’Els Pastorets del Centenari. Coincidint amb els 100 anys de l’estrena de l’obra de Folch i Torras, els dos grups sabadellencs que mantenen la tradició viva des dels anys 40 n’oferiran una versió conjunta, barrejant actors de les dues companyies per primer cop a la història. I no només això: seran intèrprets de totes les edats que hagin protagonitzat Els Pastorets algun cop a la vida, molts dels quals tornaran a pujar a l’escenari (en alguns casos després de dècades) per donar vida a uns personatges que ja no es poden dissociar del Nadal a Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.