L’Ajuntament i els centres educatius acorden noves mesures per evitar aglomeracions a les entrades i sortides de classe L'objectiu és evitar aglomeracions i poder mantenir la distància de seguretat necessària per contenir el covid-19

A Sabadell s’apliquen una trentena de talls de carrers per garantir accessos segurs als centres educatius | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | L’Ajuntament i els centres educatius han acordat un seguit de millores per evitar les aglomeracions i garantir la distància física en els accessos a les escoles i contribuir d’aquesta manera a complir una de les condicions de la reobertura del retorn a les aules. A més dels 30 talls de circulació que ja s’apliquen actualment (15 que ja es feien el curs passat i 15 que s’han incorporat aquest curs), se n’hi afegiran d’altres, a més d’actuacions com l’habilitació de passos de vianants o zones d’espera, per exemple.

Aquestes són les mesures que s’aplicaran:

  • A l’Escola Can Llong a partir de demà es procedirà al tall del carrer Praga, en el tram entre la Ronda d’Europa i el carrer Nàpols, a l’hora d’entrada i sortida del centre. Aquest tall obligarà a reorganitzar el servei de recollida de residus.
  • A l’Escola Concòrdia es milloraran els accessos habilitant un nou pas de vianants davant la sortida del centre pel carrer Lusitània i es farà el tancament de la plataforma de terra annexa a l’escola per habilitar-la com a zona d’espera i recollida per a les famílies.
  • A l’Escola Pau Casals es millorarà l’accés ubicant un nou pas de vianants davant de la nova sortida del centre, al carrer d’Atlanta, desplaçant els contenidors a la banda del recinte Olímpia i fent illes de protecció viària a banda i banda del pas de vianants per millorar-ne la visibilitat. També s’adaptarà la zona de terra annexa al centre com a espai d’espera i recollida per a les famílies. Totes aquestes mesures s’aplicaran durant aquesta setmana.
  • Pel que fa a l’Escola Pia es tallarà el carrer Garcilaso entre els carrers de Estrella i Corominas. Aquest tall només s’aplicarà a les tardes, per facilitar la sortida del centre.

Un altre ‘paquet’ de mesures acordades entre la plaça de Sant Roc i els centres educatius locals fa referència a la utilització d’espais o recintes públics per traslladar part de les activitats de les escoles i instituts de forma que es pugui garantir el manteniment dels grups bombolla:

  • L’Escola Virolet podrà fer servir la pista esportiva del Parc d’Odessa.
  • L’Escola del Sol podrà utilitzar la plaça Vila Arrufat.
  • L’Institut Ca n’Oriac podrà desenvolupar activitats a la plaça Espanya quan sigui necessari.
  • L’Institut Sabadell disposarà de l’espai per distribució de mercaderies davant del centre, al carrer Juvenal.
    El Col·legi Sagrada Família tindrà a la seva disposició les places Miquel Crusafont i Frederic Mompou.

Tal i com ja es va dir a principis de curs, l’Ajuntament i les escoles mantindran un contacte permanent per solucionar totes les incidències que es vagin detectant. En aquest sentit, l’administració local està analitzant ara mateix d’altres propostes similars, juntament amb les peticions que han fet altres equipaments educatius, com acadèmies d’anglès i de música, relacionades amb les entrades i sortides dels seus alumnes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.