Publicitat
Publicitat

L’actor Jaume Garcia farà dos tallers de teatre aquest estiu a Sabadell

L'actor Jaume García Arija

Jaume García Arija

L’actor sabadellenc Jaume Garcia, molt conegut per la seva intervenció a la sèrie La Riera, és l’artífex de dos tallers de teatre que es realitzaran a Sabadell d’aquí a unes setmanes coincidint amb el final del curs escolar. Els tallers estan oberts a participants a partir de set anys  i es desenvoluparan als teatres Arlequí i l’Alternativa. Les inscripcions ja estan obertes i, en funció del nombre de participants, s’establirà l’horari més convenient, tot i que, en principi, els grups infantils faran sessions els matins, tres dies per setmana, mentre que els juvenils i adults seran les tardes. “Serà com un casal d’estiu, però sense ser-ho”, explica García. Els grups seran de catorze integrants com a màxim i es contempla la possibilitat que algunes de les activitats es puguin realitzar a l’aire lliure aprofitant espais propers als teatres on es realitzaran.

“Em plantejo aquests tallers com una forma de donar un tast de teatre i, sobretot, poder conèixer la sensació màgica i bonica que provoca aquest art i que és el que realment enganxa“, explica l’actor. Per participar en aquests tallers no només no cal tenir experiència prèvia sinó que, “fins i tot és recomanable que es tracti de ‘persones teatralment noves‘ perquè així s’afegirà a tot plegat el factor sorpresa”. En el programa d’activitats previstes hi ha tant exercicis “ja coneguts” com d’altres “creats especialment per a l’ocasió”, a més d’un treball amb màscares (construïdes expressament pel propi Garcia) i, fins i tot, algunes nocions d’esgrima perquè “es tracta d’una disciplina que agrada molt a la gent jove i que no deixa de ser una tècnica d’escriure i memoritzar un guió i tenir el control per executar-lo”.

Les classes no estaran orientades a elaborar un espectacle final perquè, segons l’impulsor de la iniciativa, “es tractarà d’uns tallers de teatre molt bàsics i introductoris” pensats per conèixer el cuquet del teatre i “empènyer” la gent que s’hi vulgui dedicar o bé per com a fórmula per impulsar aspectes com la desinhibició, el contacte, la sensorialitat, les emocions o el treball en grup. “Estem davant d’una pràctica que no només té una vessant artística sinó que també és una assignatura vital”, argumenta Garcia. En aquest sentit, les classes treballaran molt temes com les emocions, l’empatia i la força de l’equip.

Els tallers es portaran a terme del 30 de juny al 25 de juliol. En el cas del Teatre Arlequí, per a més informació i inscripcions es pot trucar al telèfon 635 08 69 90. Pel que fa a L’Alternativa Teatre, el telèfon d’informació és el 645 95 06 66. “Si veiem que la cosa funciona, durant el proper curs escolar valorem la possibilitat de fer més tallers, més centrats en interpretació, textos, monòlegs, escenes… “, conclou Jaume Garcia, que a més de La Riera actualment protagonitza l’obra Ara que ho tenim tot al Jove Teatre Regina de Barcelona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.