Publicitat
Publicitat

El Taller de Teatre del Centre Sant Vicenç celebrarà els seus 25 anys amb actes durant tot el curs

Taller Teatre Centre Sant Vicenç Sabadell

La gana de divendres va servir per presentar el logo de la celebració | (c) Josep Ubia, Centre Sant Vicenç

El Taller de Teatre del Centre Sant Vicenç celebrarà al llarg de tot el curs el seu 25è aniversari. Ho farà amb un seguit d’actes iniciats divendres passat amb una gala protagonitzada pels monitors i exmonitors al teatre de la Creu Alta que va servir, entre d’altres, per presentar el logo de la celebració, el seu himne i les activitats que es portaran a terme fins a finals de juny per commemorar aquestes noces de plata. El Taller ha començat les classes aquest dissabte passat amb 207 alumnes, 42 monitors i 12 premonitors, paràmetres que el converteixen en una de les entitats més importants de Sabadell en l’àmbit de la pedagogia teatral. Es desenvolupa cada dissabte a la tarda a les instal·lacions del Centre Sant Vicenç del carrer Montllor i Pujal, al Centre Cívic Can Balsach i a L’Estruch.

El 25è aniversari es deixarà notar amb més d’una desena d’actes durant el curs. El primer serà el 3 d’octubre, amb una sortida al Teatre Victòria de Barcelona per veure el musical Mar i Cel conjuntament amb socis i amics del Centre Sant Vicenç. El mateix mes, el dia 18, es portarà a terme una excursió a La Mola. També es faran tres edicions de l’anomenada Nit De-Mostra (15 de novembre, 23 de gener i 23 de març de 2015) i el mes de novembre es faran dos col·loquis: un amb actors (23 de novembre) i un amb directors (30 de novembre). El desembre es dedicarà al festival de Nadal (dies 20 i 21). El 28 de febrer es farà una sessió especial de taller i el 17 de maig, unes Jornades Esportives. La celebració acabarà amb el Festival de Final de Curs (6 i 7 de juny), un Festival per a Escoles (13 i 14 de juny) i l’indispensable sopar de cloenda de la commemoració (20 de juny).

A l’obra d’Oliver, el noi de l’orfenat

Taller de Teatre Centre Sant Vicenç Sabadell

Els monitors del Taller | (c) Josep Ubía, Centre Sant Vicenç

El Taller de Teatre Infantil del Centre Sant Vicenç el van fundar l’any 1989 Montse Martínez, Pere Ros, Francesc Rocamora i Antoni Garcia per canalitzar tota l’energia teatral que havia suposat l’estrena del musical Oliver, el noi de l’orfenat. La producció va incorporar molta canalla, majoritàriament provinent del Grup d’Esplai La Branca (també vinculat a la parròquia creualtenca), i per garantir la continuïtat de la seva vinculació amb el món de l’escena es va decidir crear una escola amb sis grups d’alumnes. Vint-i-cinc anys després, pel Taller hi han passat un miler d’alumnes i 179 monitors. “Però el més important no són les xifres sinó el fet que mitjançant el teatre hem fet créixer com a persones molts nens i els hem ensenyat valors com el respecte, la solidaritat, l’amistat o el treball en equip“, consideren els responsables actuals de la iniciativa, pels quals el millor resum és que “el Taller és l’èxit de moltes generacions”. Encara avui, hi ha una gran relació entre La Branca i el Taller, que comparteixen molts assistents que passen els dissabtes a la tarda la Creu Alta enganxant les dues activitats.

Un quart de segle després de la seva creació el Taller de Teatre Infantil de Sant Vicenç s’ha convertit en un “símbol del Centre Parroquial i, per extensió, de la ciutat de Sabadell“, sosté Alfons Gesa, mossèn de l’església de la Creu Alta. “És una eina per compartir amistat, treball, motivació, coneixements… I per fer teatre. Els monitors són un exemple d’esforç i ensenyen els nens a ser bones persones, com ho són tots els del Centre Sant Vicenç”, diu el president de l’entitat, Jordi Cascales.  Per la seva banda, Quim Carné, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, creu que projectes com el Taller “ajuden a mantenir viva la cultura catalana i són molt importants en un moment com l’actual, en el qual la nostra cultura està perseguida“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.