L’Ajuntament decideix cancel·lar la Festa Major de Sabadell 2020 per evitar els contagis per covid-19 Els brots detectats a diferents punts de Catalunya justifiquen la decisió tot i que no afecten la ciutat de Sabadell

La cercavila de la Festa Major de 2019 | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | Sabadell no tindrà, finalment, Festa Major l’any 2020. L’Ajuntament ha decidit anul·lar-la després que en els últims dies s’hagin  hagut de prendre mesures per contenir rebrots de covid-19 en diverses zones de Catalunya, entre elles la ciutat de Barcelona. En principi, la intenció de la plaça de Sant Roc era fer una festa a base de petits actes repartits per diferents punts de la ciutat amb limitació d’aforament i control d’entrada però finalment s’ha decidit cancel·lar-la “posant la salut publica individual i col·lectiva en primer lloc”, segons un comunicat municipal. “Tot i els esforços del consistori i els organitzadors han anat sempre encaminats a mantenir una programació de Festa Major que garantís totes les mesures de seguretat i a reactivar el teixit cultural de la ciutat, l’augment de casos de contagi en els darrers dies ha fet que es prengui aquesta decisió”, continua.

La Festa Major de 2020 ja s’havia començat a treballar amb diferents entitats de la ciutat perquè la idea era que fos completament de quilòmetre zero. La setmana passada, fins i tot, se’n va presentar el cartell, escollit mitjançant un concurs al que s’hi van presentar 35 propostes. L’Ajuntament ja ha comunicat la suspensió a les entitats implicades i els ha demanat que continuïn treballant amb els ulls posats a la Festa Major de 2021.

Tot i que Sabadell no està afectada per les mesures recomanades per la Generalitat a ciutats com Barcelona o l’Hospitalet, l’Ajuntament ha recordat que els actes en recintes i espais oberts no estan permesos. D’aquesta manera ha respost a diferents entitats que en els últims dies han protestat per la denegació dels permisos per organitzar diverses convocatòries d’aquest estil. Sí que estan permesos els actes en recintes perimetrats, amb un accés i un control d’aforament nominal.

A més, per evitar situacions com les què s’estan donant a altres poblacions, on Protecció Civil ha establert limitacions en el moviment i de concentració de persones, a partir d’avui la Policia Local intensificarà els controls a les terrasses dels bars i els restaurants per assegurar que es compleix la normativa, les mesures de seguretat i l’aforament permès. “En cas que no es compleixin, hi haurà sancions”, adverteix l’Ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.