Publicitat
Publicitat

Sortir amb els nens: només de les 12 del migdia a les 7 de la tarda a partir del proper dissabte L'Ajuntament ampliarà el tall de trànsit de l'eix central i senyalitzarà les voreres per tal que s'hi camini per la dreta

El tall de l’eix central, a l’alçada de la Via Massagué, diumenge passat | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | Les sortides dels menors de 14 anys quedaran restringides, a partir del proper dissabte, a la franja horària que va les 12.00 del migdia a les 19.00 de la tarda, en comptes del que estava permès fins ara (de les nou del matí a les nou del vespre). Uns dies després del desconfinament parcial de nens i nenes, el govern espanyol ha decidit acotar l’horari dels passejos tal i com des del primer dia demanaven diversos governs autonòmics, com la Generalitat, i en vistes a l’autorització de fer esport individual i de les sortides de persones grans. Coincidint amb aquesta circumstància, l’Ajuntament de Sabadell ha anunciat també que tallarà a la circulació diverses zones de la ciutat per afavorir el distanciament social en l’espai públic.

A partir del proper dissabte, 2 de maig, el procés de desescalada de l’alarma sanitària motivada pel covid-19 entrarà en una nova fase en la qual es permetrà la realització d’esport al carrer de forma individual i els passejos de les persones més grans de 70 anys. Per evitar aglomeracions que impedeixin mantenir la distància de seguretat entre persones, el ministeri de Sanitat ha establert que cadascuna d’aquestes activitats es podrà realitzar només alguns moments del dia. Així, l’esport s’haurà de fer entre les 6 i les 10 del matí i de les 8 de la tarda a les 11 de la nit, mentre que la sortida de la gent gran o dependent (amb cuidadors) s’haurà de fer de 10 a 12 del matí i de 7 a 8 de la tarda. L’esport s’haurà de fer dins del municipi de residència mentre que els passejos (de qualsevol edat) continuaran limitats a un radi d’un quilòmetre en relació al domicili habitual.

L’eix central torna a ser peatonal els festius

Per tal d’organitzar totes aquestes sortides i afavorir el distanciament social de dos metres entre persones, l’Ajuntament de Sabadell aplicarà a partir de demà mateix canvis en l’espai públic, el principal dels quals és que es recuperarà el tall al trànsit de l’eix central els dies festius i fins i tot s’ampliarà. Així, i per aquest cap de setmana de pont, a partir de demà divendres i fins el proper diumenge es reservarà per a vianants l’eix central des de la plaça de les Dones del Tèxtil (antiga plaça Marcet) fins al capdavall de la Rambla. Aquest tall es farà efectiu cada dia festiu i, a més, s’ampliarà en alguns trams a nord i a sud. L’avinguda de Barberà es tallarà des de la plaça Barcelona fins a la plaça Creu de Barberà mentre que l’avinguda de Matadepera serà peatonal entre la plaça del Pi i el carrer Balaguer.  

De cara al cap de setmana de l’Aplec de la Salut, l’Ajuntament està plantejant tallar el trànsit de carrers per “facilitar la comunicació de zones amb alta densitat de població i proximitat limitada a zones verdes”. Ara com ara, s’està estudiant el tancament del carrer de Sant Miquel a la Creu Alta (entre la plaça Usatges, la plaça de l’antic Vapor Cusidó i la plaça de Carrasco i Formiguera), dels carrers de Sant Sebastià i Salvany a l’Eixample, entre la carretera de Barcelona i el carrer de Sol i Padrís; i del carrer de l’Església Romànica a la Creu de Barberà, entre la ronda de Santa Maria i la carretera de Barcelona.

A més, l’Ajuntament pintarà senyalització per recordar la recomanació de caminar pel costat dret de la vorera. Es tracta d’una mesura que vol facilitar el distanciament social impedint, en la mesura del possible, haver-se de creuar amb vianants que circulen en sentit contrari. La plaça de Sant Roc també recomana que no es toquin ni es facin servir elements del carrer i mobiliari públic com els bancs. Les zones de jocs infantils de les places i parcs continuaran tancats, així com les zones esportives.

Leave a Reply

Your email address will not be published.