Publicitat
Publicitat

La posta en funcionament dels llums de Nadal i la Fira de Santa Llúcia engeguen el calendari nadalenc a Sabadell L'Agrupació de Pessebristes inaugura demà la seva 41a Mostra de Pessebres a l'Acadèmia Catòlica

nadal a Sabadell

Una de les parades de la Fira de Santa Llúcia a la plaça Sant Roc | (c) Petit Sabadell

L’encesa de l’enllumenat de Nadal, l’obertura de la Fira de Santa Llúcia i la inauguració d’una nova exposició de pessebres de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell marquen, aquest cap de setmana, l’obertura de la temporada de Nadal a Sabadell, que s’allargarà fins el proper 5 de gener amb la Cavalcada de Reis i inclourà centenars d’activitats, la majoria de les quals dirigides al públic infantil i familiar. L’extensió de la il·luminació a tot l’eix central de la ciutat, un tió gegant per als visitants del mercat nadalenc i uns pessebres de plastilina o inspirats en la sèrie Joc de Trons són algunes de les novetats que reserven per als seus visitants les atraccions nadalenques que es posen en marxa aquest mateix cap de setmana.

L’Acadèmia Catòlica de Sabadell obrirà a partir de demà (20h) la 41 edició de la Mostra de Pessebres, que es podrà visitar fins el 8 de gener i, extraordinàriament, també obrirà el cap de setmana del 13 i 14 de gener. Aquest any, una quarantena de diorames de tot tipus s’exhibiran en les dues sales de l’Acadèmia que ocupa aquesta exposició tradicionalment. “N’hi haurà exactament 46, no n’hi ha més perquè no n’hi caben més“, explica Joan González, president de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell.

A més d’un pessebres populart amb una cascada d’aigua “bastant caudalosa” hi haurà representacions clàssiques i algunes varietats amb referències actuals. Gonzàlez revela algunes de les representacions que es podran veure en els diorames: “Hi podreu veure l’anunicació a Maria en el claustre gòtic del Monestir de Poblet, els banys jueus del call de Girona fets amb guix, el naixement de Jesús al poble ensorrat de Sant Romà de Salt, una nit de reis a l’habitació d’una família, o un temple de Jocs de Trons amb figures en miniatura i el rei Herodes, entre moltes altres edificis, pobles reals i de ficció”.

Els cinc primers pessebres que s’exhibiran a la sala Lluís Duran són representacions fetes per 26 alumnes de segon de Primària de les Escolàpies, amb l’ajuda dels monitors de l’Agrupació de Pessebristes. Una altra de les novetats és el pessebre vivent a la Casa Duran, representat pels grups de teatre Joventut de la Faràndula i el Teatre Sant Vicenç “Ens va sortir la idea i vam contactar amb ells. Al costat del pessebre de la ciutat, que hi ha de fa uns anys a la Casa Duran, els actors d’aquestes formacions faran l’escena del Naixement, i a l’entrada del carrer de la Borriana hi haurà els farandulers fent l’anunciata de pastors”, exposa González. El pessebre vivent de la Casa Duran es podrà visitar els tres caps de setmana de desembre, els dies 9, 16 i 23.

Aquest any, a més, arriva la 90a edició del Concurs de Pessebres, una convocatòria que es resoldrà el 21 de gener al Teatre Sant Vicenç. “Per celebrar l’aniversari donarem obsequis més ufanosos, amb premis i figures de més qualitat”, assegura el president. D’altra banda, l’Agrupació també realitzarà un taller de pessebres al Mercat Central, on es faran demostracions de com fer figuretes i escenaris. Serà el divendres 1 de desembre (de 18 a 29h) i el dissabte 2 (de 12:30 a 13.30h).

Fira de Santa Llúcia

La Fira de Santa Llúcia obrirà fins el 23 de desembre, novament a la plaça Sant Roc. Comptarà amb 24 paradetes on es vendran les tradicionals figures del pessebre, arbres i decoracions nadalenques. El dia 3 de desembre, uns pessebristes de Castellar del Vallès vindran a muntar la vint-i-cinquena parada: el pessebre amb el naixement. Hi haurà un tió gegant al Racó del Campanar, el 17 i 23 de desembre a la tarda. “Hem decidit fer una cosa diferent, i el tió gegant és una cosa que fa mola il·lusió als infants”, explica la presidenta dels paradistes, Dolors Cases. La Fira acollirà altres activitats: el 25 de novembre i el 17 de desembre al matí, hi haurà un expert en globoflèxia i el mateixos dies a la tarda, a més del 3 de desembre, hi haurà uns nens tocant música en directe.

Cases assegura que la Fira cada vegada rep més visitants. “Ha canviat molt, la gent ara compra molt més que abans. Sembla que cada vegada més es compren elements de decoració per la casa, tot i que la vida abans era molt diferent”, explica. “Esperem que, novament, aquest any vingui molta gent”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.