Publicitat
Publicitat

Sabadell acull l’edició més multitudinària de la història de la Trobada Nacional de Bastoners Més de 2.000 dansaires de 70 collers seran dissabte a la ciutat, convocats per la Colla de Bastoners de Sabadell

bastoners de sabadell

Els Bastoners de Sabadell organitzen la 43a Trobada Nacional de Bastoners | (c) Pere Gallifa

MARTA SABATÉ

Aquest cap de setmana del 11 i 12 de maig Sabadell acollirà la 43a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya. Més de 2.000 bastoners de 70 colles de tot Catalunya i una colla d’Alacant ompliran els carrers de la ciutat de balls de bastons en una iniciativa que ha organitzat la Colla de Bastoners de Sabadell. El gran dia de la trobada serà dissabte, quan dues cercaviles de bastoners sortiran des del passeig Manresa i de la plaça de l’Imperial (17.00) i es trobaran a la plaça de la Sardana (Fira Sabadell), on faran l’actuació final (19.00) i els concerts dels grups Doctor Prats, Roba Estesa i Ovella Xao (21.30).

Els Bastoners  han aconseguit que aquesta sigui la convocatòria més multitudinària organitzada fins la data. La Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya acostuma a aplegar uns 1.000 bastoners de 60 colles membres de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, que és l’entitat que agrupa la majoria d’associacions i entitats del país. Però aquest any, els Bastoners de Sabadell han obert les portes a la participació de colles que no formen part de la Coordinadora i han aconseguit duplicar el número de participants en aquest esdeveniment. Com explica Rubén Ramiro, president dels Bastoners de Sabadell, la iniciativa ha anat prou bé i “s’hi han sumat deu colles que no formen part de la Comissió de forma que, en total, hi haurà uns 2.000 bastoners”.

Les activitats de la Trobada ja han començat aquest el divendres 11 de maig, amb la I Trobada d’Escoles Bastoneres de Sabadell a la Plaça de la Creu Alta (de 10.00 a 12.00). Els alumnes de Primària i Secundària, de set escoles de Sabadell hi han presentat el ball de bastons que han estat creant durant tot el curs. Els centres que hi han participat són l’Escola La Trama, l’Escola Estel, el Col·legi Sagrada Familia, l’escola Miquel Martí i Pol, la Nostra Llar, La Floresta i l’Institut la Romànica. A la tarda, hi haurà xocolatada familiar i animació infantil amb música amb Jaume Ibars i Dani Landry (a partir de les 17:30), a la mateixa plaça.

Cadascuna d’aquestes escoles ha preparat el seu ball gràcies a un projecte ideat pels Bastoners de Sabadell. “Fa anys que realitzem tallers a escoles i se’ns va ocórrer la idea d’anar mes enllà: que creéssim el seu propi ball. Així, els vam donar recursos perquè poguessin crear-lo de forma autònoma”, explica Ramiro. L’experiència ha resultat molt gratificant: “Les escoles estan molt emocionades amb el projecte i nosaltres també. En un principi, només ho fèiem en el marc de la Trobada Nacional, però hi veiem continuïtat”, assegura.

El plat fort de la XLIII Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya vindrà el dissabte tot i que la previsió meteorològica ha fet variar els plans inicials i a traslladar a Fira Sabadell la majoria d’activitats previstes. En un principi s’havien previst quatre cercaviles des de diferents punts de la ciutat amb els 2.000 bastoners participants a la Trobada, però finalment se’n faran només dues que confluiran a l’equipament de Covadonga, on es realitzaran la resta de les activitats. Els organitzadors, a més, recomanen estar atents a les xarxes socials perquè en funció del temps, i de la pluja prevista, fins i tot es podrien traslladar a la Fira les dues cercaviles.

  1. […] any, un dels plats forts de l’Aplec de la Salut és la 43a Trobada Nacional de Bastoners que organitzen els Bastoners de Sabadell i que monopolitzarà l’agenda festiva de dissabte. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.