Publicitat
Publicitat

Sabadell Shop i Dau Apps crearan la versió d”El Joc de Kidnelis’ per a mòbils i tauletes

Sabadell Shop Dau Apps

Joan Reixach, de Sabadell Shop, i Roger Serra, de Dau Apps | (c) Sabadell Shop

Dues empreses sabadellenques, Sabadell Shop i Dau Apps, treballaran plegades per desenvolupar i comercialitzar diverses aplicacions (apps) educatives sota la marca Kidnelis. Precisament, la primera es basarà en El Joc de Kidnelis, creat per Sabadell Shop en base al mètode per fomentar la lectura i escriptura utilitzat durant més de dues dècades a l’Escola de la Sagrada Família de Sabadell. Un altre dels projectes que hi ha damunt la taula és una app orientada a incentivar el càlcul matemàtic dels més petits de forma divertida i intuïtiva a través de tauletes i smartphones. Marcel Olivé i Joan Reixach, fundadors de Sabadell Shop, han escollit Dau Apps, dirigida per Roger Serra, per la seva experiència i “pel dinamisme, l’atreviment, la creativitat i la qualitat dels seus projectes”. A més, encaixa perfectament amb la filosofia de quilòmetre 0 de l’empresa, que elabora tota la seva producció a Catalunya i hi implica empreses del Tercer Sector per donar un valor afegit a la seva activitat.

En virtut d’aquest acord, Sabadell Shop i Dau Apps desenvoluparan els jocs en diferents idiomes com l’espanyol llatinoamericà, l’anglès (britànic i nord-americà), el coreà, el japonès, el francès i l’alemany per conquerir els mercats internacionals. “També farem d’altres acords amb mercats tecnològics i fabricants d’ordinadors, tauletes i smartphones per potenciar encara més la distribució d’aquestes dues apps Made in Sabadell”, explica Reixach. Per la seva banda, Roger Serra creu que el projecte de la nova app suposa “un repte” perquè cal traslladar l’èxit del joc físic al món digital en un àmbit tant competitiu com és el de les aplicacions. “En qualsevol cas, l’acord permet consolidar l’aposta de DAU en el camp de les app infantils, que era un sector on volíem entrar aquest any”, ratifica.

Lectura, escriptura i diversió

App El Joc de Kidnelis

Provant l’app d”El Joc de Kidnelis’ | (c) Sabadell Shop

El Joc de Kidnelis el va crear el doctor en pedagogia Carles Rodrigo de manera artesanal fa més d’una dècada i l’aplicava amb els seus alumnes de l’Escola Sagrada Família, al Centre de Sabadell. Proposa als infants un seguit de frases ocurrents que han de reproduir amb lletra de pal o lligada per, després, debatre si són veritat o mentida. D’aquesta forma s’incentiva els més petits no només a llegir i a escriure sinó que també s’estimula la comprensió lectora. I tot plegat de forma lúdica i divertida. La versió de taula consta d’un kit amb cent fitxes de frases, un llapis, una goma d’esborrar i un bloc de notes. S’ha desenvolupat gràficament a l’estudi sabadellenc de disseny Cactus Seny Gràfic, que també és partner del projecte. Va sortir al mercat a principis de 2014 i acabarà l’any distribuint-se a 200 punts de venda de tot Espanya.

“És un joc tant senzill que el primer cop el vaig veure vaig pensar: Això encara no estava inventat? Per altra banda, darrera aquesta aparent senzillesa hi ha un treball important, en la selecció de les frases, en un disseny eficaç… És un joc fet amb el cor i dóna molt espai a la imaginació”, diu Serra. A l’hora de fer l’app, l’artífex de Dau Apps té clar que cal mantenir l’esperit original: “Fugirem d’automatismes a l’hora de jugar i, com el joc de taula, continuarà necessitant de la supervisió d’un adult. Tindrà un disseny molt cuidat, amb animacions i efectes d’acompanyament”, avança. En la versió per a tauletes, el nen podrà fer el traç directament a la pantalla amb el dit o amb un llapis per a aquests dispositius, mentre que en la versió per a smartphones es buscaran solucions alternatives.

Leave a Reply

Your email address will not be published.