Publicitat
Publicitat

Sabadell reforça l’alimentació infantil a l’estiu amb lots d’aliments, distribució de producte fresc i casals amb dinar Un total de 919 menors es beneficiaran aquest any del dispositiu que substitueix els menjadors escolars

alimentació infantil durant l'estiu

Un dels menjadors d’un casal d’estiu | (c) Ajuntament de Sabadell

Sabadell ha activat, un any més, el dispositiu especial per garantir l’alimentació infantil durant les vacances d’estiu i el consegüent tancament dels menjadors escolars. Aquest conjunt d’accions, impulsades pel Rebost Solidari amb la col·laboració de l’Ajuntament, inclou el reforç de la distribució de lots d’aliments bàsics entre les famílies més vulnerables, el lliurament de targetes prepagament per a producte fresc i el desenvolupament sis casals d’estiu que durant el mes d’agost incorporaran servei de menjador i es portaran a terme a diferents punts de la ciutat. Totes aquestes mesures arribaran a un total de 919 menors, 89 infants més que l’any passat.

A més es tracta d’accions complemetàries, de forma que els beneficiaris poden rebre més d’una modalitat de suport. “En col·laboració amb les entitats i la ciutadania, continuem articulant i garantint accions, algunes de caire més estructural i estratègic i d’altres, com aquesta, de resposta directa i prevenció, amb l’objectiu de lluitar contra la pobresa i l’exclusió allà on fan més mal, com és entre els infants i adolescents, col·lectius especialment vulnerables” valora el regidor d’Acció Social de l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez.

Pel que fa al lliurament de lots bàsics per a l’alimentació infantil i producte fresc, cada beneficiari rebrà sis lots repartits en quatre lliuraments: un que ja es va lliurar al juny, coincidint amb el final del curs escolar, dos al juliol (el segon dels quals conté els dos que correspondrien a l’agost) i un altre a principis de setembre. El punt de distribució de la majoria de lots s’ha situat a Fira Sabadell per bé que n’hi ha un altre a la seu de l’Associació Antoni Estruch.

El lliurament el faran voluntaris de tres entitats membres del Rebost: la Creu Roja, l’Associació Bona Llavor Diaconia i l’Associació Antoni Estruch. També col·laboren en la distribució els voluntaris de l’Horta de Can Bages, adscrits a l’horta coordinada per l’Associació d’Aturats de Sabadell i al projecte dels Horts Socials i Sostenibles coordinats pel Rebost Solidari. Prèviament, hauran conreat als seus horts les patates que es lliuraran en el marc del dispositiu.

D’altra banda, durant l’agost, les famílies podran obtenir en un supermercat de la ciutat aliments frescos, per mitjà d’unes targetes de prepagament amb 52€ per infant, que lliurarà la Creu Roja. Les targes, finançades per l’Ajuntament i  la Creu Roja, s’atorgaran als casos valorats es d’Acció Social i que es considerin com a situacions de gran vulnerabilitat.

Així mateix, i per tercer any, s’organitzaran casals a l’agost que inclouran servei de menjador. Seran un total de sis, tres per a infants d’entre 3 i 12 anys i tres per a adolescents d’entre 12 i 16. Els primers arribaran a un total de 80 nens i nenes. Dos d’aquests casals els organitza la Fundació Pere Tarrés i estaran ubicats a les escoles públiques Calvet d’Estrella i Espronceda. El tercer l’organitza la Ludoteca Margarita Bedós a la seva seu al barri de les Termes, en col·laboració amb la Fundació Probitas, que subvenciona la gestió i el servei.

Els altres tres casals per a adolescents i joves de 12 a 16 anys, tindran també 80 places i oferiran propostes de lleure i formació, centrant-se en els hàbits d’alimentació saludable i incloent-hi el dinar. Dos d’aquests casals, amb activitats socioeducatives, estaran ubicats a l’Escola Alcalde Marcet de Can Puiggener i a l’Institut Jonqueres de la Plana del Pintor i els finança íntegrament l’Ajuntament, amb una aportació superior als 19.100€. El tercer es portarà a terme al Centre Cívic de la Creu de Barberà i el realitzarà la Ludoteca Margarita Bedós, amb la col·laboració i subvenció de Probitas. Els infants que hi participin seran proposats pels Serveis Socials municipals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.