Sabadell demana a la Generalitat com garantirà l’alimentació a infants vulnerables durant les vacances escolars Nou ciutats vallesanes denuncien que Educació deixa sense efecte les targes menjador repartides pel confinament

Ajuts de menjador escolar

Un menjador escolar | (c) Consell Comarcal del Vallès Occidental

Els ajuntaments de Sabadell, Badia, Barberà, Castellar, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Polinyà, Rubí i Santa Perpètua de Mogoda han demanat a la Generalitat que aclareixi com està previst mantenir les ajudes alimentàries a infants vulnerables durant l’estiu. Els municipis han fet la petició després que el Departament d’Educació hagi donat instruccions als consells comarcals per tancar la vinculació de les targetes moneder que s’havien lliurat a l’alumnat amb beca menjador per cobrir el tercer trimestre del curs escolar. Els ajuntaments volen que el Govern català expliqui “de manera clara i detallada” com es mantindran els ajuts als infants i adolescents que els precisen durant els mesos de vacances escolars.

Les targetes moneder es van lliurar coincidint amb el tancament dels centres escolars a causa del covid-19 a les famílies amb infants beneficiaris d’una beca menjador, com a part de les mesures urgents per respondre a l’impacte econòmic de la pandèmia i garantint, amb aquesta fórmula, el manteniment de l’alimentació entre el final del curs escolar presencial i l’inici del nou curs, al setembre. Els mateixos ajuntaments es van encarregar d’organitzar els dispositius de lliurament de les targetes amb recursos propis i personal municipal.

Ara, segons expliquen fonts municipals, el Departament d’Educació ha emès una instrucció en la qual manifesta: “Finalitzat el curs escolar, i d’acord amb l’esmentat precepte, les targetes menjador deixen d’estar vinculades als ajuts individuals de menjador corresponents al període de suspensió del servei de menjador escolar, sense perjudici que es puguin vincular a altres ajuts o finalitats“. El saldo restant de les targetes s’ha de consumir abans del 31 de juliol, ja que a partir d’aquesta data Educació recuperarà els diners que hi puguin quedar. A més, al setembre les famílies hauran de retornar les targetes.

En aquest context, les administracions locals vallesanes volen que la Generalitat expliqui com es farà per complir la moció aprovada el 18 de juny pel Parlament de Catalunya, que contempla “donar cobertura als ajuts alimentaris per a menors vulnerables, durant els mesos no lectius de l’estiu del 2020, conjuntament amb la resta d’Administracions, i utilitzant també els fons que es rebin de l’Estat, per a garantir que l’alumnat en risc d’exclusió social tingui cobertes les necessitats alimentàries, amb el manteniment de les targetes moneder o amb altres fórmules”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.