Publicitat
Publicitat

L’alarma sanitària per covid-19 obliga a posposar fins l’any que ve la cinquena edició de la cursa Sabadell corre pels Nens Els organitzadors mantindran, per a la convocatòria del 2021, l'objectiu d'aquest any i les inscripcions ja tancades

La sortida de la cursa Sabadell corre pels Nens de l’any passat | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | La situació provocada per la pandèmia de covid-19 ha provocat, també, la suspensió de la cinquena edició de la cursa Sabadell corre pels Nens, que s’havia de celebrar el proper diumenge i que havia de servir per recaptar diners per al programa de cures pal·liatives pediàtriques de l’Hospital Parc Taulí. En un principi, els organitzadors van valorar la possibilitat de posposar la iniciativa fins després de l’estiu, probablement el mes de novembre, però finalment han decidit deixar-la pel maig de 2021. “Naturalment és impossible fer-la ara i tampoc podem saber quines seran les condicions en què s’hauria de fer el mes de novembre així que, sentint-ho molt, creiem que el més adequat és ‘congelar-la’ fins d’aquí a un any”, explica Toni Valverde, impulsor de la iniciativa.

En la decisió hi han pesat especialment dues circumstàncies: que la cursa tindria sortida i arribada al Parc Taulí, que tot just s’està recuperant del trasbals que ha suposat el covid-19; i l’elevat nombre de persones que hi participen, comptant uns 6.000 corredors més tota la gent que pren part en la festa posterior. En definitiva, Sabadell corre pels Nens ha adquirit les dimensions d’un gran acte esportiu i social i encara estan per veure les condicions en les quals caldrà celebrar aquest tipus d’esdeveniments mentre no es trobi una vacuna o un tractament efectiu contra el coronavirus.

“Esperem que per a l’any que ve s’hagin aclarit aquests dubtes. Per part nostra, mantenim les ganes i la il·lusió“, explica el seu artífex. En aquest sentit, per a l’any que ve es mantindrà tant l’objectiu de la cursa cancel·lada com les 1.400 inscripcions que ja s’havien formalitzat fins a finals de març, que es van tancar preventivament, per bé que es retornaran els diners si algú ho sol·licita. També es conservarà el cartell i molts d’altres aspectes que ja estaven preparats per al proper diumenge com la col·laboració de voluntaris o espònsors, per exemple.

“Hem suspès en un moment en què teniem molta feina feta, que aprofitarem, però a la vegada quan encara no havien tancat aspectes que podien posar en compromís el futur de la cursa, com la compra de les samarretes, cosa que ens ha estalviat un problema gros”, diu Valverde.

Més de 120.000 euros en quatre edicions

En qualsevol cas, i malgrat la sotragada, els organitzadors no volen tirar la tovallolla perquè Sabadell corre pels Nens té “unes connotacions socials i solidàries que no es poden oblidar”. De de la seva creació, l’esdeveniment ha recaptat més de 120.000 euros per projectes relacionats amb la salut infantil com la investigació de la fibrosi quística o el projecte Una Onada de Petits Somriures, que vol humanitzar els serveis de Pediatria del Taulí.

La cinquena edició, que s’havia de córrer diumenge, havia de recollir diners per finançar el projecte de cures pal·liatives del Taulí, que dóna suport, entre d’altres, a pacients als quals ja no es pot oferir un tractament i a les seves famílies. Actualment aquest projecte no rep finançament públic i es sufraga amb els recursos de la pròpia Corporació Sanitària Parc Taulí amb la col·laboració de la Fundació Enriqueya Villavecchia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.