Publicitat
Publicitat

La III Cursa Sabadell Corre pels Nens recollirà diners per contribuir a la Onada de Petits Somriures del Parc Taulí La iniciativa vol repetir el rècord de l'any passat, quan va convertir-se en la més concorreguda de la història local

Sabadell Corre pels Nens

La cursa vol batre de nou el rècord de participants | (c) Sabadell Corre pels Nens

La tercera edició de la Cursa Sabadell Corre pels Nens se celebrarà el proper diumenge 27 de maig i en aquesta ocasió servirà per recollir fons pel projecte Una Onada de Petits Somriures, una iniciativa per remodelar la planta de pediatria del Parc Taulí i convertir-a en gran un fons marí per alleugerir l’estada dels pacients. La convocatòria vol tornar a batre el rècord d’assistència aconseguit l’any passat, quan va convertir-se en la cursa més multitudinària de tota la història de Sabadell amb 4.000 participants. Paral·lelament a la carrera, durant tot el matí s’organitzarà una gran festa familiar al Parc Tauló amb epectacles i activitats infantils. Està previst que els nois i noies ingressats a l’Hospital que puguin baixar també participaran d’aquesta jornada solidària de la qual  són els protagonistes.

Una Onada de Petits Somriures vol millorar la qualitat de vida de les famílies amb infants ingressats a l’Hospital Taulí. La planta de pediatria és un petit món poc visible. Hi ha moltes famílies que hi passen mesos, i fins i tot anys, amb els nens ingressats, i hi estudien i fan vida en un espai poc adequat a les seves necessitats. No pot ser que estiguin així. Amb el projecte es vol convertir la planta en un gran fons marí i, a més, construir-hi dues sales blanques per aïllar els nens quan fan quimioteràpia. Són molt necessàries, ja que els virus muten molt ràpidament i molts nens ingressats per malalties, com la leucèmia, poden tenir complicacions per aquesta circumstància”, argumenta Toni Valverde, fundador de la cursa Sabadell Corre pels Nens.

La onada la va iniciar el propi Taulí ja fa uns mesos i els organitzadors de Sabadell Corre pels Nens no han volgut quedar al marge d’un projecte pel qual es necessiten 400.000 euros.  “L’any passat vam ser la cursa més multitudinària de la història de Sabadell i això ens ens ha donat forces per treballar amb projectes més grans. Ens hem marcat l’objectiu d’arribar a les 8.000 inscripcions. Creiem que si la ciutat es fa seva la cursa, podem arribar-hi. Som més de 200.000 habitants i participar-hi és tant fàcil com inscriure’s”, exposa Valverde.

Sabadell Corre pels Nens

La cursa de l’any passat | (c) Sabadell Corre pels Nens

La cursa del 27 de maig tindrà un recorregut de cinc quilòmetres, que es poden fer caminant, amb caminador, cadira de rodes, cotxet, patins, patinet, o com es vulgui. L’important és participar-hi. Les inscripcions online ja estan obertes.  Presencialment es poden realitzar a diferents establiments com Intersport Molins, el Club Natació Sabadell, la seu de la Joventut Atlètica Sabadell i la UES. L’organització cedeix a les empreses que ho vulguin, la opció de patrocinar les tanques per 200€ sabent que aquesta quantitat anirà directament al projecte d’aquest any.

El preu de les inscripcions és de 5€ per als menors de 10 anys i 10€ per als més grans. També hi ha l’opció de ‘Dorsal 0’ per qui vulgui fer una donació sense participar a a cursa. Tots els diners que es recullin es donaran íntegrament a la Onada. “Farem una cosa molt gran si entre tots arribem a cobrir un quart del pressupost del projecte, perquè això serviria ja per començar les obres”, exposa Valverde. A les 10h del matí es donarà el tret de sortida de la cursa, després de que el Club Natació Sabadell faci un escalfament amb música i animació per a tots els participants vint minuts abans. Les samarretes de la cursa seran de 2 o 3 tons de blau per fer visible una gran onada de solidaritat a Sabadell. 

Gran festa solidària

Durant la cursa (de 10 a 13.30h) hi haurà una gran festa solidària i familiar al Parc Taulí. Serà un matí solidari amb un munt d’activitats, concerts, espectacles a càrrec de professionals del Taulí, tallers, masteclass de zumba, bollywood, pallassos, massatges, magia, i personatges d’Star Wars i Power Rangers... La festa tindrà una temàtica comuna de l’aigua i el fons marí. Com l’any passat, els animadors tornaran a pujar a les habitacions dels nens ingressats que no puguin baixar a la festa. “És un moment molt emotiu. Els infants que lluiten cada dia per tirar endavant són els qui han de capitalitzar l’èxit d’aquesta cursa”, assegura Maite Fruitós, presidenta de Báilale a la Vida.

Les AMPA de diferents escoles de Sabadell també han facilitat que les inscripcions es puguin fer al mateix centre i se sumaran a la cursa. L’any passat, a l’escola Jesús Salvador van inscriure’s uns 500 alumnes i de l’Institut Arraona tots els nens de tercer de ESO van anar a fer de voluntaris. “Els valors i la consciència que agafen aquests nois i noies és molt important. Als nens els va encantar i les famílies van traslladar-nos la seva il·lusió de tornar a participar en un esdeveniment lúdic, familiar i solidari tant important a la ciutat”, afirmen els organitzadors.

En l’edició del 2017 es van recollir diners per destinar-los al projecte Dóna’ls veu, de suport a l’atenció a infants amb malalties minoritàries del Servei de Pediatria del Taulí. Es tracta de nens que a partir dels 5 anys quedaven desatesos dels tractaments complementaris a la sanitat pública, i que gràcies a la cursa podran gaudir durant dos anys de serveis mèdics com logopeda, nutricionista o fisioteràpia respiratòria, entre d’altres. “No pot ser que quedin desatesos si tenen una malaltia per a tota la vida i que hagin de pagar 50 euros una visita i moure’s fins a Sant Joan de Déu. Va ser molt gran el que vam aconseguir”, exposa Valverde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.