Publicitat
Publicitat

La cursa ‘Sabadell corre pels nens’ aporta 48.600 euros a la millora de la planta de Pediatria de l’Hospital Parc Taulí La quantitat impulsa el projecte 'Una onada de petits somriures', que podria començar a finals d'aquest mateix any

Onada Petits Somriures

Els organitzadors de la cursa han lliurat avui la quantitat recaptada | (c) Petit Sabadell

La cursa ‘Sabadell corre pels nens’ ha tancat avui la seva edició 2018 amb el lliurament de 48.643,94€ al projecte ‘Una onada de petits somriures’, que vol transformar la planta de Pediatria de l’Hospital Parc Taulí en un espai més humà i agradable per als nois i noies que hi han d’estar ingressats. ‘Sabadell corre pels nens’, celebrada el 27 de maig passat, va fer història reunint 6.229 participants. Això no només la converteix en la cursa més massiva de la història de la ciutat sinó que, juntament amb la participació del teixit social i econòmic local, ha permès fer una de les aportacions més importants al projecte del Taulí, una donació que supera el 10 per cent del cost global del projecte, xifrat en 400.000 euros. I el més important: aquesta quantitat suposarà l’embranzida final per tal que l’Onada comenci a caminar de forma que les primeres actuacions de remodelació de la planta de Pediatria podrien començar a finals d’aquest any.

De moment, i sumats aquests gairebé 50.000 euros aportats gràcies a la participació ciutadana, el projecte ‘Una onada de petits somriures‘ ha recaptat ja més de 130.000 euros. L’objectiu és transformar la planta de Pediatria del Taulí per tal que deixi de ser una simple planta d’hospital i es converteixi en un fons marí ple d’animals, colors, jocs i passatemps a disposició dels seus usuaris. “És un projecte vital, no només per Sabadell sinó per tot Catalunya, perquè cal recordar que el Taulí és hospital de referència en Pediatria, de forma que rep nens de tot el país”, explica la pediatra Montse Bosque. La redecoració inclourà una reforma estructural de la planta que està prevista per l’agost de 2018. Però a finals d’aquest any ja es podrien remodelar dues habitacions, sempre que la pressió assistencial ho permeti. “És difícil posar dates a projectes com aquest, però intentarem que l’Onada arrenqui a finals d’aquest 2017”, reitera el president de la Corporació Sanitària Parc Taulí, Modest Custodio.

La remodelació no és només una operació estètica. L’objectiu últim és humanitzar l’espai per reduir l’angoixa que acompanya sovint l’estada de pacients i famílies i, d’aquesta forma, contribuir a la seva recuperació. “I això no és un tema menor. Per molts nens i nenes que tenen malalties cròniques, la planta de Pediatria acaba convertida en una segona casa durant molt anys“, argumenta Bosque. Les aportacions per al projecte ‘Una onada de petits somriures’ continuen obertes. Es poden realitzar des de la web de la iniciativa o bé, directament fent un ingrés al compte corrent ES02 2100 1156 5202 0006 2348.

Satisfacció entre els organitzadors

cursa solidaria Onada Petits Somriures

La cursa va ser un èxit d’implicació | (c) Petit Sabadell

La gran quantitat de diners recaptada és, lògicament, un motiu de gran satisfacció pels organitzadors de ‘Sabadell corre pels nens’, però n’hi ha d’altres. “Els números parlen per si sols i són molt importants, però jo em quedo amb els moments que vam viure durant la cursa i amb el recolzament de persones individuals, famílies, escoles, instituts, comerços i empreses que hem aconseguit”, diu Toni Valverde, artífex de la iniciativa. “Hem fet una cosa molt gran”, conclou.

A més dels més de 6.000 corredors, la cursa va mobilitzar més de 250 voluntaris i va convertir-se en una gran jornada d’oci familiar al Parc Taulí amb pocs precedents al calendari festiu sabadellenc. “Volíem que el parc tingués màgia i ho vam aconseguir amb més de 40 activitats que van fer que la gent no només vingués a córrer sinó que es quedessin després a gaudir en família”, explica la Maite Fruitós, responsable de l’entitat Báilale a la Vida, que organitza la cursa juntament amb la pròpia Corporació Sanitària Parc Taulí, el Club Natació Sabadell i la Joventut Atlètica de Sabadell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.