Publicitat
Publicitat

Compte enrere per la Cursa ‘Sabadell Corre pels Nens’ amb unes xifres de participació superiors a les de l’any passat La cursa inundarà diumenge la ciutat d'una marea de solidaritat per ajudar als nens ingressats a l'Hospital Taulí

sabadell corre pels nens

Toni Valverde i Maite Fruitós en la presentació de les samarretes d’aquest any | (c) Petit Sabadell

MARTA SABATÉ

Falten pocs dies per la cursa ‘Sabadell Corre Pels Nens‘, que es celebrarà el proper diumenge del 27 de maig, i ja s’ha aconseguit recaptar la mateixa quantitat que l’any passat, uns 23.000€, uns diners que contribuiran al projecte de l’Hospital Parc Taulí ‘Una Onada de Petits Somriures‘, que vol transformar la planta de Pediatria del Taulí en un espai més amable per als nens i nenes que l’han d’utilitzar i les seves família. Si l’any passat, ‘Sabadell Corre pels Nens’ es va convertir en la cursa més multitudinària de la història de de la ciutat, aquest any les xifres apunten que es tornarà a superar el rècord, segons els organitzadors de la iniciativa, Toni Valverde i Maite Fruitós. Tot i que les inscripcions van a molt bon ritme, els dos animen a tothom a seguir apuntant-se el més aviat possible, abans del dia de la cursa.

Aquest any, les samarretes que vestiran els participants són de dos tons de color blau diferents per a infants i adults, simulant els colors del mar. D’aquesta forma, el proper diumenge els corredors inundaran els carrers de Sabadell amb una gran onada d’il·lusió i solidaritat per fer possible el projecte de transformar la planta de pediatria del Taulí en un gran fons marí. En total, la cursa comptarà amb 250 voluntaris de l’IES Arraona, el Club Natació Sabadell i La Caixa.

Les inscripcions encara es poden fer a través d’internet fins el dia 24 de maig. Els dorsals i la bossa amb obsequis es recolliran al Parc Taulí el divendres 24 (de 16.00 a 20.00), el dissabte 25 durant tot el dia i el diumenge 26 abans de la cursa (de 8.00a 9.45). El mateix dia de la cursa també hi haurà la opció de fer la inscripció abans de començar.

Al costat de la curs, hi haurà multitud d’activitats al Parc Tauli en una gran festa que promet ser espectacular. Abans de la cursa (9.15) hi haurà un preescalfament a l’escenari i després, es donarà el tret de sortida amb unes tabalades que posaran ritme durant tot el recorregut. De 9.00 a 14.00 hi haurà un munt d’activitats familiars com zumba, bollywood, tallers per a infants i música en directe, en diferents espais.

El programa compta també amb un espectacle de màgia del Mag Albert Llorens, actuacions de pallassos i sessions de contes i tallers que es faran dins d’un autobús TUS, a càrrec de la Mariona Bombardó i la Laura Coll. Els Bombers de Sabadell se sumaran a la iniciativa amb una gran festa de l’escuma (11.30) i paral·lelament, els personatges d’Star Wars, Powers Rangers i d’altres còmics faran acte de presència per animar la canalla.

Durant tot el matí hi haurà diferents racons dels desitjos, de jocs i manualiats on els nens podran participar en jocs tradicionals, bombolles, minitennis, bitlles i tallers ambientats en el fons marí amb pirates, sirenes i animals de mar. També hi haurà un racó tranquil per a famílies, on podran gaudir de pilates, ioga, teràpies, massatges i taller d’alimentació conscient. Al mateix temps, hi haurà una carpa instal·lada amb esportistes d’elit del Club Natació Sabadell que estaran signant samarretes durant tot el matí.

Com a novetat, s’instal·larà una barra de bar amb servei de begudes i menjar, on es podrà gaudir de barbacoa, entrepans freds i begudes a preus populars. L’objectiu és que un cop finalitzada la cursa, tothom es quedin a la festa. Com apunta Maite Fruitós, presidenta de l’associació Báilale a la Vida, “volem un matí de llum i famílies solidàries. Volem visibilitzar aquest petit món de la planta de Pediatria i que la gent s’està movment per aquests nens que ho estan passant malament”.

El projecte Una Onada de Petits Somriures necessita 400.000€ per fer una reforma integral a la zona de pediatria del Tauí i millorar la qualitat de vida dels infants i les famílies que estan ingressades. Aquetes millores passen per ambientar tota la planta com un gran fons marí i crear noves habitacions adaptades per a nens que han d’estar aïllats. De moment, les inscripcions a la Cursa Sabadell Corre pels Nens ja ha aconseguit recaptar gairebé un sis per cent del total.

Els organitzadors insisteixen en fer les inscripcions amb la màxima antelació possible, ja que l’any passat, en la darrera setmana, s’hi van inscriure 2.500 persones i això va suposar que algunes es quedessin sense samarreta. No obstant, el creador de la cursa, Toni Valverde, crida a tothom a participar d’aquesta gran onada de solidaritat: “M’agradaria que la ciutat em deixés malament i ens quedéssim sense samarretes també aquest any”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.