Publicitat
Publicitat

El SabaCirc convoca un concurs de dibuix per tal que escoles i entitats il·lustrin el cartell del festival Els impulsors de la iniciativa avancen en la seva organització després de desvincular-se de l'Ajuntament

SabaCirc a la Festa Major de 2016 | (c) Petit Sabadell

El SabaCirc, el primer Festival de Circ Social de Sabadell, ha convocat un concurs de dibuix obert a tots els centres educatius i les entitats de la ciutat (veïnals, esportives, culturals…) per tal que il·lustrin el cartell del Festival. El SabaCirc està impulsat per l’associació SOS Pallassos Perillassos i s’adreça a la ciutadania des de les vessants social, cultural, educativa i de participació amb l’objectiu d’aconseguir la implicació de les entitats i col·lectius de Sabadell, especialment dels barris, mitjançant el circ, les arts escèniques i la cultura.

Els organitzadors volen fer partícips als “sectors socials més desfavorits econòmicament” de forma que es prioritzarà que els tallers i els espectacles inclosos al Sabacirc siguin gratuïts. El projecte farà que la ciutat disposi d’”un projecte de ciutat integrador, mobilitzador i generador d’economia, aglutinador del sector social i cultural” diuen els impulsors de la iniciativa, que també volen que “tots els barris de la ciutat gaudeixin de l’art escènic”, motiu pel qual la intenció és que el Festival es traslladi cada any a un districte. Amb tot això, els seus artifexs també volen “posicionar Sabadell a nivell nacional i internacional i donar visibilitat al seu potencial cultural”.

Sabacirc posa el disseny del cartell en mans de la inspiració dels sabadellencs. Per això, han convocat un concurs de dibuix obert a tothom, fent especial èmfasi als escolars de Primària i Secundària, així com als veïns i veïnes. Fins el 20 d’abril es poden fer les inscripcions omplint un senzill formulari a través de la seva pàgina web. Els membres de l’organització s’encarregaran de recollir els treballs pels diferents centres participants a partir del 15 de maig. Només pot presentar-se una proposta per persona, que haurà d’anar identificada amb el nom de l’autor i el centre o entitat a què pertany.

Com han de ser els dibuixos

Els treballs que es presentin han de ser originals i inèdits amb un dibuix de tècnica lliure i en full DIN A4 de color blanc. El tema del cartell ha d’incloure elements de les arts escèniques i l’estètica del circ: el forçut, el trapezista, l’equilibrista, el malabarista, carpes… El jurat del SabaCirc estarà format per experts en el món de la il·lustració, el disseny, l’educació i el circ, que decidiran la creació amb la qual es realitzarà el cartell. El guanyador rebrà una samarreta del Festival apart d’un taller de circ de dues hores de durada del que se’n podran beneficiar els membres de l’escola, institut o entitat a la qual pertanyi. A la web de SabaCirc s’han publicat les bases del concurs. En qualsevol cas, convé saber que el dibuix guanyador serà retocat per tal d’adaptar-lo als requeriments d’impressió en diferents formats. A més, totes les aportacions quedaran en propietat del Festival de Circ de Sabadell i no seran retornades.

Els membres del festival s’ha reunit ja amb empreses privades per buscar finançament complementari. En aquest sentit el SabaCirc també impulsa una campanya de micromecenatge amb Goteo.org per a obtenir noves vies de finançament. La iniciativa compta, de moment, amb la col·laboració de l’empresa Kidnelis, el Taller de la Bicicleta, el Laboratori Social Metropolità de Sabadell, l’escola de trapezi Baila en el Aire, la companyia Bicicòmic i l’Associació Percussió Social i artistes (pallassos, actors, mags, músics, equilibristes, rondallaires…) de Sabadell i els voltants, entre d’altres. En un principi, el certamen s’havia d’organitzar amb el suport de l’Ajuntament després que resultés guanyadora del procés participatiu Construïnt ciutat, que la plaça de Sant Roc va fer per triar projectes presentats per la ciutadania i finançar-los amb càrrec al pressupost municipal. Finalment, però, els organitzadors van decidir retirar-se d’aquest projecte i renunciar als prop de 50.000 euros que els havien correspost davant les intencions municipals de canviar radicalment la filosofia del projecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.