Residus Vallès proposa un programa d’activitats virtuals per commemorar la Setmana del Medi Ambient 2020 L'entitat convoca cinc tallers o xerrades per conscienciar el públic familiar sobre la importància de la sostenibilitat

Residus Vallès

Entre les activitats hi ha un taller de compostatge | (c) Residus Vallès

REDACCIÓ | El proper 5 de juny és el Dia del Medi Ambient, que aquest any es celebrarà amb amb el lema És l’hora de la natura.  Des de Residus Vallès, el consorci que gestiona la recollida de residus a la comarca de la mà del Consell Comarcal del Vallès Occidental, s’han adaptat les activitats de commemoració al format virtual de manera que al llarg de la setmana que ve s’oferirà una convocatòria cada tarda pensada perquè els participants s’endinsin a la natura sense sortir de casa.

“Cada any volem aprofitar aquestes dates per incidir en la relació entre una bona gestió dels residus i la cura del medi ambient. Enguany volem seguir fent-ho, encara que a distància, amb un programa virtual, gratuït i obert a tothom”, explica Nil López, president de Residus Vallès. “Creiem que des de casa també podem aprofitar aquests dies de confinament per adquirir nous i bons hàbits perquè estem convençuts que la sortida de la crisi post-covid vindrà molt marcada per les polítiques ambientals i per una recuperació responsable ambientalment. És hora de fer passes decidides en aquest camí”, afegeix,

Les activitats d’aquesta iniciativa estan pensades per a un públic familiar i per a persones interessades en la matèria o que vulguin canviar hàbits per guanyar en sostenibilitat. Es faran a través de la plataforma zoom, que permet la interacció dels assistents, i caldrà fer inscripció a través d’aquest enllaç. El programa previst és el següent:

  • Dilluns 1 de juny: Taller de reciclatge d’oli de cuina en sabó per la roba
  • Dimarts 2 de juny: Aprèn a fer compostatge a casa (xerrada on-line)
  • Dimecres 3 de juny: Taller de reutilització de les càpsules de cafè
  • Dijous 4 de juny:  Vull ser una flor (Conte infantil sobre compostatge)
  • Divendres 5 de juny: Aquest residu on va? (sessió informativa sobre separació de residus i resolució de dubtes).

Un dia per pensar en el medi ambient

El Dia Mundial del Medi Ambient, és la data més important en el calendari oficial de les Nacions Unides per fomentar la consciència i l’acció global a favor de la protecció del medi ambient. Des de 1974, aquesta jornada s’ha convertit en una plataforma global d’abast públic, àmpliament celebrada en més de 100 països.

El dia el van instituir les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient. Es va escollir la data del 5 de juny perquè aquest dia s’havia iniciat la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà, celebrada a Estocolm el 1972, a partir de la qual es va crear el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA).  Convocat per primera vegada el 1974, ha estat decisiu per situar a l’agenda social conceptes com la contaminació marina, l’escalfament global, el consum sostenible o els delictes contra la natura. t global, amb el consum sostenible i delictes contra la natura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.