Publicitat
Publicitat

Comença el procés per renovar els membres del Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell Les candidatures s'hauran de presentar, aquest cop, telemàticament i els nous membres s'elegiran amb un sorteig

consell infants sabadell

Els membres del Consell d’Infants, en un acte el desembre passat a la plaça de Sant Roc | (c) Ajuntament de Sabadell

REDACCIÓ | El Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell ha començat al mes de setembre el procés de renovació dels seus membres. Ho ha fet amb sessions informatives a les escoles i els centres d’educació no formal de la ciutat, que es portaran a terme fins al 9 d’octubre i s’adrecen als infants de 9 i 10 anys per explicar-los en què consisteix el Consell i com participar-hi.  El procés culminarà amb un acte el 19 de novembre, quan tindrà lloc la sessió plenària del Consell en la qual els nous membres prendran possessió del seu càrrec com a consellers/eres de l’organisme.

Per a les sessions informatives, els centres poden escollir entre fer la presentació a partir d’un suport audiovisual que l’Ajuntament ha facilitat a les escoles i entitats, amb xerrada presencial (adoptant totes les mesures sanitàries de prevenció corresponents) o amb videotrucada amb un dels professionals que s’encarreguen de dinamitzar el Consell. A més, el dimarts 17 de novembre (18.00) tindrà lloc una sessió informativa telemàtica adreçada a les famílies per oferir informació directa i aclarir possibles dubtes.

Presentació telemàtica

Una de les novetats d’aquest curs 2020-2021 és la presentació telemàtica de les candidatures. Els infants que vulguin ser membres del Consell hauran d’omplir la fitxa de candidatura i el full d’autorització de la família que es poden descarregar a la web d’infància de l’Ajuntament i presentar-ho mitjançant instància telemàtica fins  el 25 d’octubre.

L’elecció dels nous consellers i conselleres es realitzarà a través de sorteig públic que es transmetrà en directe el 10 de novembre (18.00) pel canal de Youtube del programa de Cicles de Vida de l’Ajuntament de Sabadell. Tots els infants que la seva candidatura no hagi estat escollida formaran part d’una llista ordenada de suplents amb els quals es podrà contactar en cas de baixa d’alguns dels membres.

El Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell és un òrgan municipal de participació infantil, un espai on els infants i adolescents treballen i posen en pràctica els seus drets. Els seus membres poden expressar les seves idees i opinions i proposar accions per a transformar i millorar la ciutat. I des del consistori aquestes propostes es recullen i es tenen en compte. Durant les reunions del Consell son els propis infants els que presenten els temes a treballar durant l’any.

Leave a Reply

Your email address will not be published.