Publicitat
Publicitat

Nova campanya de recollida d’aliments del Rebost Solidari de Sabadell als supermercats locals

Campanya de recollida d'aliments del Rebost Solidari de Sabadell

Una de les campanyes del Rebost Solidari als supermercats de Sabadell | (c) Rebost Solidari de Sabadell

El Rebost Solidari de Sabadell portarà a terme el proper cap de setmana (el divendres 16 i el dissabte 17) una nova campanya de recollida d’aliment a diferents supermercats de la ciutat. En concret, el Rebost Solidari habilitarà un total de 29 punts de recollida a diversos establiments de les cadenes Caprabo, Condis, Consum, Sorli Discau, El Corte Inglés, Ikea i Lidl, que estaran atesos per 280 voluntaris de les 26 entitats que formen part del Rebost. Els responsables de la iniciativa confien en recollir 30.000 quilos d’aliments per poder-los distribuir entre les 2.700 famílies que l’entitat atén cada mes. Els aliments que es demanen en aquesta ocasió són productes de llarga durada com galetes, pasta, tomàquet fregit, sucre, farina i oli. Els aliments que recullin es traslladaran a les diferents entitats membres del Rebost per tal de completar els lots que es lliuren a les famílies.

Impulsat per l’Ajuntament de Sabadell juntament amb 26 entitats socials i religioses de la ciutat, la funció del Rebost no només  passa per l’emmagatzematge i la distribució d’aliments. Entre els seus objectius hi ha, també, fomentar el treball en xarxa de les entitats, administracions i voluntaris per tal de millorar la coordinació i la cooperació entre tots  els agents implicats en el repartiment de queviures. En aquest sentit, per exemple, la detecció i el seguiment de les persones o famílies amb necessitats bàsiques es fa des dels Serveis Socials municipals en coordinació amb les entitats del Rebost, amb la qual cosa s’optimitza l’atenció integral dels usuaris. “Durant el 2013, en les diferents campanyes es van recollir més de 180.000 quilos i es van lliurar 62.182 lots d’aliments més 810 lots més de bolquers”, explica la presidenta del Rebost Solidari de Sabadell, Pepi Rodríguez.

La regidora de Serveis Socials de la plaça Sant Roc, Marta Farrés, està convençuda de l’èxit de la campanya perquè “la ciutadania sempre respon a aquestes crides”. Per a Farrés, no obstant, iniciatives com la d’aquest cap de setmana o l’existència del Rebost mateix “no són la solució” a la situació a la qual la crisi ha impulsat a moltes famílies de Sabadell. “Com a societat, cal anar més enllà.  Estem en un sistema econòmic que genera desigualtats i pobresa. Com a país hem d’assumir reptes i cercar solucions, generant ocupació i garantint una renda  per tal que  els  ciutadans  i  ciutadanes  puguin  cobrir  unes  necessitats bàsiques.  Cal  combatre  la  situació  des  de  la  solidaritat  però  també solucionant les desigualtats”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.