Recepta de ‘tortitas’ o ‘pancakes’

Tortitas Pancakes

Una capseta blanca que s’obre i no es tanca. Què és? L’ou. Resulta que, després d’anys de desprestigiar l’ou amb el mite que feia pujar el colesterol, en l’última dècada els científics s’han adonat que no només és fals, sinó que es tracta d’un aliment rodó amb un ou de propietats! De colesterol en té, però el nostre cos no l’assimila tant com es creia, i dependrà també de com el cuinem: no és el mateix un ou ferrat amb un munt d’oli que un ou passat per aigua….

De fet és un aliment únic per la qualitat de la seva proteïna, els seus greixos saludables i totes les vitamines, minerals i antioxidants que conté. Avui però us proposo fer una entremaliadura molt bona amb l’ou: tortitas, pancakes o panqueques. Poden formar part d’un bon esmorzar, berenar o fins i tot sopar, si hi posem pel damunt salmó fumat o alvocat, per exemple.

Ingredients per a 6 unitats

  • Un ou
  • 150g de farina
  • Una culleradeta de llevat en pols
  • 80g de sucre (n’hi podeu posar menys si voleu)
  • 185ml de llet
  • 20g de mantega
  • Una miqueta de sal

Elaboració

En un bol prou gros hi posem l’ou, la farina, ell llevat, la llet i un pessic de sal. Ho batem, ja sigui a mà o amb una batedora elèctrica fins que ens quedi una massa homogènia. Tapem el bol amb un drap net i ho deixem reposar durant 10 minuts.

Per coure les tortitas, hem de posar mantega en una paella, que sobretot sigui antiadherent. I amb un cullerot anem posant la massa a la paella. Si ho fem amb cura ens quedaran de forma circular. Un cop passats uns dos minuts aproximadament veurem que la massa fa bombolles, és el moment de girar les tortitas amb una espàtula i deixar-les coure un minut més. I llestos! Si les acompanyeu amb trossos de plàtan o bé nabius, seran més saludables! Bon profit.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.