Publicitat
Publicitat

Recepta de Ruffle Milk Pie

Hola nois i noies, llestos per les festes nadalenques? Si la resposta és sí, avui us proposo fer un pastís bo i molt vistós per als vostres convidats aquests dies que s’acosten. Es tracta d’un Ruffle Milk Pie. Sembla ser que és una recepta d’origen grec, elaborada amb ingredients senzills com la llet, els ous, la massa filo i la canyella. Aquesta espècia va ser una de les raons determinants que van empènyer els descobridors portuguesos del segle XVI a buscar una ruta que connectés Europa amb Sri Lanka i l’Índia vorejant el continent africà. La lluita per tenir-ne el monopoli va ser ferotge fins al punt que els holandesos es van apoderar del comerç mundial de la canyella durant més de 200 anys. I per què tants esforços? Resulta que la canyella té un oli essencial ric en fenol que inhibeix el creixement de bacteris i fongs responsables de la putrefacció de la carn. A banda, també ajuda a controlar el nivell de sucre en sang i és un gran antioxidant. Visca la canyella, doncs! Va, som-hi amb la recepta.

Ingredients

  • 8 fulls de pasta filo
  • 70 grs. de mantega fosa
  • 150 ml. de llet sencera
  • 200 ml. de nata
  • 3 ous
  • 150 grs. de sucre
  • Un canonet de canyella
  • La pell d’una taronja
  • La pell d’una llimona
  • Sucre glass per decorar
  • Canyella en pols per decorar

Elaboració

Preescalfem el forn a 180 graus. Estenem cada full de pasta filo i l’anem pintant, sense posar molta quantitat, amb la mantega fosa. I ara, amb molta destresa l’anem plegant com si fos un fulletó com el que trobem a les capses de medicaments, de manera que ens quedarà un llistó tant ample com la massa però d’uns dos centímetres d’alçada. Ara li fem voltes sobre si mateix fins que aconseguim un espiral que ens recorda la forma d’una rosa. Quan tinguem les vuit flors fetes les posarem en el motlle,  que amb anterioritat ja haurem pintat amb mantega i empolsegat amb la canyella en pols. Ho posem al forn duran uns 25 minuts.

Ara fem el farcit. Posem en un caçó la llet, la nata, el sucre, la canyella, la pell de la llimona i de la taronja i ho escalfem fins que bulli. Ho apartem del foc, en traiem les pells i el canonet de canyella i ho deixem reposar. En un bol hi posem els ous amb el sucre glass i ho batem bé fins que quedi una barreja grogosa i de mica en mica hi afegim la barreja de llet i de nata. Traiem el motlle del forn i hi afegim el farcit per sobre. Ho tornem al forn durant mitja horeta més. I llestos. Quan traiem el pastís del forn hi posem sucre glass i canyella pel damunt, i…

Bon profit i Bones Festes!!!!

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.