Publicitat
Publicitat

Recepta de ramen de maitake, espinacs i ous

ramen

Sabeu què tenen en comú en Naruto Uzumaki, en Doraemon, la Bulma i la Xixi, en Goku i el Dr. Slump? Que són personatges animats? Sí. Que són japonesos? Sí. Però la resposta que busco és que tots ells són uns grans amants del ramen!

Moltes cultures del món tenen les seves sopes predilectes per fer passar el fred, i els japonesos tenen el ramen. De fet, es veu que aquesta menja és una adaptació d’una sopa xinesa que va entrar al Japó a través de l’illa d’Okinawa, que havia estat xinesa. Després de la Segona Guerra Mundial es va convertir en un aliment molt popular perquè era un plat deliciós i assequible.

Hi ha un parell d’ingredients que utilitzarem en aquest ramen, que potser us sonen a xinès (perdoneu la broma): un és el gingebre, una arrel que Marco Polo va popularitzar i que a la cuina la podeu utilitzar més o menys com l’all, tot i que a banda de picar té un cert gust allimonat. És un producte del qual no se’n pot abusar, perquè és molt intens, però que ens ajuda a alleujar els símptomes de la grip, el refredat o la sinusitis i que escalfa l’organisme ràpidament. L’altre ingredient, poc habitual a la nostra cuina, és el genmai miso, que és una varietat de miso fet amb soja i arròs integral. El miso és un aliment probiòtic, que farà feliç la nostra microbiota intestinal i millorarà la nostra salut.

Ingredients

  • Un paquet de fideus ramen d’arròs integral
  • 100g de maitake (en català gírgoles de castanyer) o xiitake, i si no en trobeu, portobello o xampinyons.
  • Un ou per a cada bol de ramen que fem
  • Un porro
  • Dues tasses de caldo de verdures
  • Una cullerada de genmai miso per cada bol de ramen
  • Un grapat de brots d’espinacs
  • Un gra d’all
  • Gingebre ratllat
  • Tamari o salsa de soja

Elaboració

Primer tallem l’all i el porro ben petits. Bullim els fideus ramen, segons les instruccions que trobem a l’embolcall, els passem per aigua ben freda, els escorrem i els reservem. També hem de bullir els ous durant set minuts en aigua amb sal, i els deixem refredar dins aquesta aigua i així els podrem pelar fàcilment.

Posem una mica d’oli en una olla i hi sofregim durant cinc minuts l’all i el porro. Hi afegim el caldo vegetal i quan ja faci xup xup hi incorporem els espinacs, esperem un parell de minuts i apaguem el foc. Amb aquest caldo dissolem el miso (que no ha de bullir mai) i l’afegim a l’olla.

I en el moment d’emplatar escollim uns bols prou grossos o plats sopers: hi posem els ramen, caldo de l’olla, una culleradeta de tamari o salsa de soja, el gingebre ratllat (aneu en compte que té un gust prou fort i picant) i ho acabem amb un ou dur tallat per la meitat. I llestos, ja tenim un plat únic ben complert i calentó. Bon profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.